Grillowane kiełbaski z polentą

8 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Grillowane kiełbaski z polentą

Składniki:
1 mały bakłażan, pocięty wzdłużnie w plasterki
2 duże papryki, pocięte w pierścienie
1 duża papryka włoska (cubanelle), przecięta na pół (wzdłuż)
1 średnia cebula, pokrojona w plastry
spray nonstick (lub oliwa)
1/2 szklanki octu balsamicznego vinaigrette
1 mały słoiczek kaparów
4 kiełbaski, ponacinane
polenta, wystudzona, pocięta na 12 plastrów
starty parmezan
Przygotowanie:
Warzywa spryskać nonstick lub oliwą. Grillować od 10 do 12 min., obracając raz. Zdjąć z grilla i pokroić drobno. Wymieszać z winegretem i kaparami. Kiełbaski grillować ok. 8 min. spryskując oliwą lub nonstick. Pod koniec pieczenia położyć plastry z polenty i grillować jeszcze ok. 6 min., obracając, aż polenta się zarumieni. Kiełbaski podawać z polentą  i mieszanką warzyw.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...