Grillowane cebulki nadziane kaszanką
Artykuł zewnętrzny
Grillowane cebulki nadziane kaszanką – SKŁADNIKI:
- 4 średniej wielkości czerwone cebule
- ok 100 g kaszanki
- 2 ogórki kiszone
- sól, pieprz
Grillowane cebulki nadziane kaszanką – PRZYGOTOWANIE:
Cebule obrać z pierwszej warstwy, ściąć delikatnie końcówki i wydrążyć środki. Kaszankę wyciągnąć z flaka i rozdrobnić widelcem. Wydrążone cząstki cebuli drobno posiekać, dodać do kaszanki. Przyprawić solą i sporą ilością pieprzu, dokładnie wymieszać. Cebule ciasno napełnić farszem tworząc u szczytu małą górkę. Kłaść na ruszcie od strony spodu. Grillować kilkanaście minut, po czym na kilka chwil odwrócić cebule nadzieniem do dołu, żeby się zarumieniło. Podawać posypane ogórkiem kiszonym pokrojonym w kosteczkę.