Grillowane cebulki nadziane kaszanką

10 czerwca 2014,
dodał: Darmiona
Artykuł zewnętrzny

Grillowane cebulki nadziane kaszanką – SKŁADNIKI:

 

  • 4 średniej wielkości czerwone cebule
  • ok 100 g kaszanki
  • 2 ogórki kiszone
  • sól, pieprz

Grillowane cebulki nadziane kaszanką – PRZYGOTOWANIE:

Cebule obrać z pierwszej warstwy, ściąć delikatnie końcówki i wydrążyć środki. Kaszankę wyciągnąć z flaka i rozdrobnić widelcem. Wydrążone cząstki cebuli drobno posiekać, dodać do kaszanki. Przyprawić solą i sporą ilością pieprzu, dokładnie wymieszać. Cebule ciasno napełnić farszem tworząc u szczytu małą górkę. Kłaść na ruszcie od strony spodu. Grillować kilkanaście minut, po czym na kilka chwil odwrócić cebule nadzieniem do dołu, żeby się zarumieniło. Podawać posypane ogórkiem kiszonym pokrojonym w kosteczkę.

 



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...