Grillowane cebulki nadziane kaszanką

10 czerwca 2014, dodał: Darmiona
Artykuł zewnętrzny

Grillowane cebulki nadziane kaszanką – SKŁADNIKI:

 

  • 4 średniej wielkości czerwone cebule
  • ok 100 g kaszanki
  • 2 ogórki kiszone
  • sól, pieprz

Grillowane cebulki nadziane kaszanką – PRZYGOTOWANIE:

Cebule obrać z pierwszej warstwy, ściąć delikatnie końcówki i wydrążyć środki. Kaszankę wyciągnąć z flaka i rozdrobnić widelcem. Wydrążone cząstki cebuli drobno posiekać, dodać do kaszanki. Przyprawić solą i sporą ilością pieprzu, dokładnie wymieszać. Cebule ciasno napełnić farszem tworząc u szczytu małą górkę. Kłaść na ruszcie od strony spodu. Grillować kilkanaście minut, po czym na kilka chwil odwrócić cebule nadzieniem do dołu, żeby się zarumieniło. Podawać posypane ogórkiem kiszonym pokrojonym w kosteczkę.

 



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.