Grillowane banany z migdałami

6 lutego 2012, dodał: grocholska1234
Artykuł zewnętrzny

składniki:

3-4 łyżki płatków migdałowych,

4 duże twarde banany,

2 łyżki miękkiego masła,

2 łyżki płynnego miodu,

4 gałki lodów truskawkowych.

Przyrządzanie: Na patelni bez dodatku tłuszczu uprażyć płatki migdałowe, po czym przełożyć je na talerzyk, aby wystygły. Banany umyć, wytrzeć do sucha, razem ze skórką przekroić wzdłuż na pół. Masło wymieszać z miodem. Mieszanką posmarować banany i obficie posypać uprażonymi płatkami migdałowymi. Owoce ułożyć na aluminiowych tackach. Grillować ok.5 min. Podawać z lodami.



FORUM - bieżące dyskusje

Spróbuj Tai Chi i dlaczego warto
Do tego chyba trzeba mieć cierpliwość. Te ruchy są takie powolne, dokładne. Zabrakłoby mi...
Jak ugotować kalafior?
> Anays napisał/a: > Widziałam przepis, w którym kalafiora gotuje się w całości... A później...
sposób na paznokcie
To chyba nie masz problemu z łamaniem paznokci. :D U mnie jak jeden...
Metamorfoza fryzury
Mając włosy do ramion najpierw spróbowałabym drobnej zmiany. Zawsze można pójść krok dalej,...