Grillowane bakłażany z salsą

21 maja 2012, dodał: iwa643
Artykuł zewnętrzny

Grillowany bakłażan z salsą z czarnych oliwek, pomidora i ogórków

Składniki:
* 1 szt bakłażan
* 2 szt pomidory,
* czarne oliwki,
* 1 szt cebula,
* 1 szt ogórek zielony,
* szczypiorek,
* 2 szt korniszony,
* sól,
* 1 ząbek czosnek,
* pieprz,
* oliwa
* sos winegret Winiary

Przygotowanie:

Bakłażana kroimy w plastry solimy i odstawiamy na ok 10 min. Następnie myjemy i osuszamy. Grillujemy go z dwóch stron. Robimy salsę. Pomidory, ogórki, cebulę i oliwki drobno siekamy. Dodajemy wyciśnięty czosnek, posiekany szczypiorek sól,pieprz,oliwę i łyżeczkę proszku sos winegret Winiary  do smaku. Mieszamy salsę chłodzimy. Taką salsę nakładamy na grillowanego bakłażana.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz