Grillowana sałatka | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Grillowana sałatka

27 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Sałatka z grillowanych warzyw

Składniki:
1 łyżka stołowa oliwy z oliwek extra-virgin
1 mała cebula, przekrojona na połowę i w plasterki
1 łyżka (1 łyżeczka suszonego) drobno posiekanego świeżego oregano
1/2 szklanki białego wina lub bulionu z kurczaka
30 dag fasolki szparagowej
1 średnia cukinia, pokrojona w duże kawałki
30 dag pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
1/4 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki pieprzu
1/4 szklanki startego parmezanu
Przygotowanie
Rozgrzać olej w dużej patelni na średnim ogniu. Dodać cebulę i oregano i gotować, mieszając około 2 min. Dodać wino (lub bulion) i doprowadzić do wrzenia. Ugotować fasolkę i cukinię na półtwardo. Odsączyć, osuszyć i położyć na grilla na 2-3 min. Grillować jednocześnie pomidory. Zdjąć z grilla i gorące włożyć do cebuli. Wymieszać. Na końcu dodać pomidory i zagotować wszystko, delikatnie mieszając. Doprawić solą i pieprzem. Zawinąć w folię aluminiową i piec na grillu 2-3 min. Podawać posypane parmezanem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...