Grillowana kukurydza

27 kwietnia 2013, dodał: mrta
Artykuł zewnętrzny

Prosty i szybki przepis dla wegetarian, idealny na majówkowy weekend lub imprezę.

Składniki dla 4 osób:

3 lub 4 kolby kukurydzy

8 łyżek masła (po 2 na jedną kolbę)

Sól, pieprz, ulubione przyprawy

Usuń zewnętrzne liście kukurydzy, ale pozostaw kilka bezpośrednio ją osłaniających. Umyj, delikatnie odegnij liście i dopraw według uznania (sól, pieprz). Ułóż kukurydzę na grillu. Gdy lekko się zrumieni, usuń liście i obracaj. Nie powinna się piec dłużej niż 15-20 minut. Pod koniec grillowania możesz nałożyć jedną łyżkę masła.

Polecamy używać różnych sosów, np. majonezowy. Pychota!

kuku



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺