Grillowana kukurydza

27 kwietnia 2013,
dodał: mrta
Artykuł zewnętrzny

Prosty i szybki przepis dla wegetarian, idealny na majówkowy weekend lub imprezę.

Składniki dla 4 osób:

3 lub 4 kolby kukurydzy

8 łyżek masła (po 2 na jedną kolbę)

Sól, pieprz, ulubione przyprawy

Usuń zewnętrzne liście kukurydzy, ale pozostaw kilka bezpośrednio ją osłaniających. Umyj, delikatnie odegnij liście i dopraw według uznania (sól, pieprz). Ułóż kukurydzę na grillu. Gdy lekko się zrumieni, usuń liście i obracaj. Nie powinna się piec dłużej niż 15-20 minut. Pod koniec grillowania możesz nałożyć jedną łyżkę masła.

Polecamy używać różnych sosów, np. majonezowy. Pychota!

kuku



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...