Grillowana karkówka z warzywami

6 czerwca 2013, dodał: marika1503
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

  • 60 dag karkówki
  • Po 8 łyżek sosu sojowego i oleju
  • 4 łyżki musztardy z ziarnami gorczycy
  • 1 cytryna
  • 1 ząbek czosnku
  • Po łyżeczce listków majeranku i tymianku
  • sól, pieprz, suszone zioła prowansalskie, oliwa

 

PONADTO:

  • 1 cukinia
  • 2 cebule
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 20 dag pieczarek
  • 1 bakłażan

 

PRZYGOTOWANIE:

Mięso pokroić na kotlety, lekko rozbić. Zalać marynatą z sosu sojowego, oleju, musztardy, roztartego czosnku, ziół, pieprzu i soli. Odstawić na 3 godziny. W czasie marynowania kotlety 2-3 razy obrócić. Wszystkie warzywa umyć. Paprykę pozbawić nasion. Cebule obrać. Cukinię i papryki pokroić w paseczki. Bakłażana w plasterki a cebule w piórka. Pieczarki oczyścić i pokroić na ćwiartki. Kostkę bulionu rozpuścić w ¾ szklanki wrzątku, ostudzić dodać oliwę, sok z cytryny i sporo pieprzu. Kotlety wyjąć z marynaty, piec na tacce aluminiowej po 15 minut z każdej strony. Na oddzielnej tacce ułożyć warzywa i pieczarki, skropić olejem i posypać ziołami prowansalskimi i piec po 5 minut z każdej strony.

file1370525598



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...