Grillowana karkówka z czosnkowym pieczywem
Artykuł zewnętrzny
składniki:
- Karkówka 1 kg
- Przyprawa Na grilla z czosnkiem i ziołami WINIARY
- Masło
- Czosnek granulowany lub 2 ząbki
- Pomidor
- Cebula
- Olej 10 łyżek
Mięso pokroić w plastry, w razie potrzeby rozbić tłuczkiem.
Do załączonego woreczka wsyp przyprawę, dodaj około 10 łyżek oleju i połącz delikatnie ugniatając woreczek. Do woreczka włóż kawałki mięsa i zamknij załączoną zapinką.
Delikatnie obracając, równomiernie rozprowadź przyprawę na mięsie. Marynuj w woreczku minimum 30 minut. Po wyjęciu z woreczka mięso grillować z 2 stron.
Chleb posmarować masłem wymieszanym z czosnkiem. Grilować na grillu. Podawać z karkówką i dowolną sałatką.