Grillowana karkówka z cygańskim sosem

29 kwietnia 2015,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: łatwe

Składniki:
– 600 g karkówki,
– 1 ząbek czosnku,
– 3 żółte papryki,
– 3 czerwone papryki,
– 3 zielone papryki,
– 250 ml śmietany 30%,
– 1 papryczka chili,
– pęczek tymianku,
– łyżka Przyprawy do karkówki Knorr,
– 4 łyżki sosu chili,
– 4 łyżki oliwy,
– łyżka masła.

Przygotowanie:
1.Karkówkę opłucz i osusz. Następnie pokrój ją w centymetrowe plastry. Obrany czosnek przeciśnij przez praskę.
2.Pokrojone mięso połącz z czosnkiem, przyprawą Knorr i oliwą, co podkreśli smak mięsa. Następnie przykryj je i odstaw na 3 godziny.
3.Pokrój wszystkie papryki (także chili). Potem posiekaj je, dodaj listki tymianku i wszystko uduś na maśle.
4.Dodaj sos chili oraz śmietanę, gotuj przez chwilę. Śmietana powinna w połowie odparować, a sos zgęstnieć.
5.Grilluj lub smaż mięso na dużym ogniu. Tak przygotowaną karkówkę serwuj z sosem i ryżem.

Grillowana karkówka z cygańskim sosem 0



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...