Grillowana czerwona kapusta z różowym dipem

10 czerwca 2014, dodał: Darmiona
Artykuł zewnętrzny

Czerwona kapusta z grilla z różowym sosem – SKŁADNIKI:

 

  • 1 mała główka młodej czerwonej kapusty
  • oliwa aromatyzowana (ja użyłam oliwy z rozmarynem i chilli)
  • sok z cytryny
  • sól morska
  • Sos:
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki buraczków startych gotowanych
  • sól
  • 2 ząbki czosnku

Czerwona kapusta z grilla z różowym sosem – PRZYGOTOWANIE:

Kapustę obrać z liści zewnętrznych i pokroić na równe cztery części. Za pomocą pędzelka rozprowadzić oliwę z każdej strony. Skropić sokiem z cytryny i posypać solą. Ułożyć na grillu. Sos: do jogurtu dodać buraczki, przeciśnięty przez praskę czosnek i sól. Dokładnie wymieszać. Kapustę podczas grillowania można jeszcze posmarować kilka razy oliwą. Grillować, aż się zarumieni i zmięknie. Podawać razem z sosem.

 



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...