Grillowana czerwona kapusta z różowym dipem

10 czerwca 2014,
dodał: Darmiona
Artykuł zewnętrzny

Czerwona kapusta z grilla z różowym sosem – SKŁADNIKI:

 

  • 1 mała główka młodej czerwonej kapusty
  • oliwa aromatyzowana (ja użyłam oliwy z rozmarynem i chilli)
  • sok z cytryny
  • sól morska
  • Sos:
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki buraczków startych gotowanych
  • sól
  • 2 ząbki czosnku

Czerwona kapusta z grilla z różowym sosem – PRZYGOTOWANIE:

Kapustę obrać z liści zewnętrznych i pokroić na równe cztery części. Za pomocą pędzelka rozprowadzić oliwę z każdej strony. Skropić sokiem z cytryny i posypać solą. Ułożyć na grillu. Sos: do jogurtu dodać buraczki, przeciśnięty przez praskę czosnek i sól. Dokładnie wymieszać. Kapustę podczas grillowania można jeszcze posmarować kilka razy oliwą. Grillować, aż się zarumieni i zmięknie. Podawać razem z sosem.

 



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....