Gotowe dania MultiCook smak ukraińskich potraw – opinia
Nie masz czasu na gotowanie, ale nie chcesz rezygnować z gorącego dania? Aktualnie dostępnych jest dużo dobrych i zdrowych dań, które można w kilka minut przygotować na ciepło. Gotowe dania MultiCook to sposób na oszczędność czasu, jaki trzeba przeznaczyć na przygotowanie pożywnego, smacznego i ciepłego posiłku. Odwiedź sklep i przygotuj zapasy na najbliższy tydzień!
Dania gotowe odmieniły całkowicie jadłospis w wielu domach. Nie trzeba już spędzać wielu godzin w kuchni, aby przygotować ciepły posiłek – można go po prostu kupić i odgrzać. Zaletą gotowych potraw jest przede wszystkim oszczędność czasu. Obiad czy kolację można mieć na stole w kilka minut, a prostota przygotowania sprawia, że nawet młodzież nie mają problemu z przygotowaniem pełnowartościowego posiłku. Poza tym dania gotowe oferują szeroki wybór posiłków, składników oraz stylów gotowania, że każdy członek rodziny z pewnością znajdzie atrakcyjne danie dla siebie. Dlatego sklepy oferujące dania gotowe, cieszą się coraz większym zainteresowaniem.
MultiCook to firma ukraińska, która oferuje głęboko mrożone, smaczne dania obiadowe i przekąski kuchni ukraińskiej i gruzińskiej. Są to potrawy tradycyjne, przygotowywane na miejscu przez kucharki z Ukrainy i od razu poddane obróbce termicznej. Na opakowaniu znajduje się precyzyjny skład i sposób podgrzania. Dania gotowe wyróżniają się uniwersalnością, dzięki czemu mogą być odgrzewane zarówno w mikrofali, na kuchence, jak i w piekarniku. Wszystkie wyroby powstają z wysokiej jakości surowców, zgodnie z wypracowaną recepturą. Wszystkie pracownice, które pochodzą z Ukrainy pracują jak mrówki, zawijając niezliczone ilości naleśników, pierożków i dbają aby ich smak był identyczny z tym, które można zjeść w ich regionie.
naleśniki na słodko
Dzięki temu w ręce konsumentów trafiają domowe, gotowe i pyszne potrawy. Przykładem mogą być m.in. lawasz z kurczakiem i pieczarkami, indyk z ryżem szpinakowym i serowym sosem, kebab z wołowiny, słodkie naleśniki czy pielmieni z mięsem. Lawasz czyli tradycyjny cienki chleb ormiański, przypominający nieco formułę tortilli jest świetną przekąską dla zapracowanych. Można ją wziąć do biura i przygrzać w mikrofali. Mnie smakuje podgrzana na patelni z odrobiną oleju lub masła. Ciasto jest chrupiące a zawartość kieszonki zaskakuje świetnie doprawionym smacznym farszem.
Naleśniki na słodko to prawdziwy hit, lekko odmrożone i podsmażone na masełku to istna rozkosz dla podniebienia. Naleśniczki są pakowane po dwie sztuki w trzech różnych wersjach: naleśnik z bananem i mlekiem zagęszczonym, naleśnik z wiśniami i kremem czekoladowo-orzechowym oraz naleśnik czekoladowy z serem bananem i kremem czekoladowo-orzechowym. Moim faworytem jest zdecydowanie ten ostatni naleśnik, który rozpływa się w ustach. To naprawdę świetna przekąska dla miłośników słodkości i zarazem alternatywa dla tradycyjnych deserów czy ciast. Naleśniki z wiśniami posiada farsz z całych orzechów i wiśni, nie jest to żaden dżem itp., a więc naprawdę smakuje wybornie. Kolejną świetną propozycją są zrazy ziemniaczane z mięsem – czyli tradycyjne danie kuchni ukraińskiej. To pyszne kotleciki ziemniaczane skrywające mięsne nadzienie. I tutaj również sugeruje się delikatne rozmrożenie w lodówce, piekarniku lub kuchence mikrofalowej z funkcją rozmrażania i podsmażenie na rozgrzanym oleju lub maśle na małym ogniu. Zarazy przewracamy co jakiś czas do uzyskania złocistego koloru. Bardzo delikatny mięsny farsz, zrazy smaczne i na pewno znajdą swojego odbiorcę. Serwujemy je z ulubioną surówką, kapustką czy sosami np: czosnkowym, ziołowym czy pomidorowym.
pierogi z serem i ziemniakami
Pyszne pierożki ukraińskie, znane u nas w naszej kuchni i doceniane można również znaleźć w ofercie Multi Cook, są to pierogi z cienkiego ciasta z nadzieniem z rozgniecionego twarogu oraz ugotowanych ziemniaków z dodatkiem pieprzu. Na gotującą i osoloną wodę wrzucamy zamrożone pierogi. Gotujemy przez 4-6 minut od momentu wypłynięcia, po czym wyławiamy delikatnie łyżką cedzakową i podajemy ze śmietaną i masłem lub cebulką według uznania. Ja podałam ze świeżą bazylią oraz potrawką z bakłażana, papryki i czosnku. Z kolei wieprzowe czebureki to duże, smażone pierogi, według tradycyjnego przepisu – nadziewane farszem z surowego mięsa. Danie to wywodzi się z kuchni tatarskiej, ale stało się tak popularne w niektórych krajach Azji i wschodniej Europy, że uchodzi tam za rodzimą potrawę. Przygotowujemy je smażąc na głęboki tłuszczu np. oleju rzepakowym, podałam je z sosem czosnkowym i pikantnym sosem pomidorowym, pasowałby też świetnie tutaj ajwar lub adżika.
czebureki wieprzowe
zrazy ziemniaczane z mięsem
lawasz z kurczakiem i serem
Uwielbiamy mrożone dania z MultiCook z kilku powodów – można je przyrządzić w krótkim czasie i nie wymagają specjalnych zdolności kulinarnych, a mimo to charakteryzują się znakomitym smakiem. Mrożone pierożki pelmeni wystarczy wrzucić do wrzątku i gotować na małym ogniu ok. 10 min. Pierożki są oryginalnie przygotowywane z surowego mięsa. Serwuje się je z octem jabłkowym i pieprzem lub roztopionym masłem i pieprzem, ewentualnie też ze śmietaną i sokiem z cytryny. Można je także podawać w bilionie lub z czerwonym barszczem. Zawsze smakują wyśmienicie. Nie potrzeba także umiejętności aby przygotować bardzo smaczne naleśnikowe koperty z kurczakiem i serem, wystarczy ok. 15 min. odmrozić je w temp. pokojowej a następnie smażyć na maśle klarowanym lub oleju, można również przed smażeniem obtoczyć je dodatkowo w rozbełtanym jajku.
lula kebab
Poszukując dań mrożonych na specjalną okazję, jak spotkanie z przyjaciółmi, warto zwrócić uwagę na oryginalne i bardzo smaczne dania kuchni gruzińskiej i ukraińskiej. Gruzińskie chinkali to takie pierożki z mięsem surowym z kolendrą, wyraziste w smaku i przepyszne. Sakiewki łapiemy za ogonek, wysysamy bulion i zjadamy. Lawasz z kurczakiem i serem? Wystarczy odmrozić i smażyć ok. 12 min. na patelni, a następnie podawać z ulubionymi sosami. Indyk z ryżem to gotowy obiad kompleksowy, czyli pierś z indyka przygotowana techniką sous-vide, która zachowuje w sobie cały smak i w połączeniu z ryżem ze szpinakiem oraz sosem serowym smakuje po prostu niesamowicie. Lula kebab to specjalność ormiańskiej kuchni ulicznej, która jest przygotowywana z mielonej wołowiny i dużej ilości świeżych i aromatycznych ziół i przypraw. Świeżo wyselekcjonowane dodatki nadają mu pełnię smaku i lekkości. To prawdziwa uczta dla podniebienia, która zachwyci każdego miłośnika kuchni orientalnej. Ten mięsny przysmak znakomicie nadaje się na grilla. Można też przygotować je w piekarniku, następnie posmarować lawasz lub tortille ulubionym sosem i nałożyć kebab oraz surówki i warzywa.
chinkali z mięsem
Ulubione smakołyki z MultiCook przygotujesz łatwo i szybko – przyjdź do sklepu, wybierz smaczne i zdrowe dania. Dania mrożone nie zawierają konserwantów, sztucznych barwników i wzmacniaczy smaku. Mrożenie szokowe zachowuje całą delikatność i soczystość potraw. Każdy produkt z oferty powstaje z pełnowartościowych składników, które wpływają na smak i aromat potraw.
pielmieni z mięsem
Jedną z największych zalet dań gotowych mrożonych jest niewątpliwie oszczędność czasu. Nie musimy spędzać godzin na zakupach, przygotowywaniu składników, gotowaniu, a następnie sprzątaniu. Wystarczy kilka minut, aby podgrzać danie w piekarniku lub mikrofalówce, a mamy gotowy, smaczny posiłek. Dania gotowe mrożone to również wygoda. Są idealne dla osób, które prowadzą intensywny tryb życia, podróżują, pracują do późna, czy studiują. Dzięki nim, możemy cieszyć się różnorodnością smaków, bez konieczności gotowania. Warto mieć je pod ręką, ponieważ nigdy nie wiadomo, kiedy się przydadzą. Czasami nieprzewidziane zdarzenia krzyżują plany – wówczas gotowe danie okazuje się niezastąpione. Inną zaletą dań gotowych mrożonych jest ich różnorodność, dzięki czemu, każdy, niezależnie od swoich upodobań kulinarnych, może znaleźć coś dla siebie.
Jeśli szukasz smacznych potraw, to dania gotowe MultiCook spełnią Twoje oczekiwania: https://www.multicook-pl.com/