Gotowana marchewką ze śmietaną – dodatek do dań obiadowych

13 września 2018, dodał: EKSPERTKA

Jeśli lubicie do dań mięsnych serwować marchewkę w różnej postaci np: surówkę lub gotowaną marchew to polecamy to smaczne danie, które powstaje na bazie bulionu i mąki kukurydzianej.

składniki:

4 marchewki średniej wielkości – mogą być z rosołu

3/4 szklanki bulionu

sól, pieprz, cukier,

troszkę soku z cytryny

2 łyżeczki mąki kukurydzianej

natka pietruszki

2 łyżki śmietany 12 %

 

Marchew gotujemy lub jeśli jest z bulionu wyjmujemy i kroimy w dużą kostkę, zalewamy częścią bulionu. Do reszty bulionu dodajemy mąkę kukurydzianą w osobnej szklance, mieszamy, taką zaprawę dodajemy do marchwi. Czas na doprawienie oraz dodanie śmietany i natki pietruszki. Smacznego!



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 zł
Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zl
Technologia żywej wody "Living Water Technology"
Cena:
390 zł
Duże rozmairy - sklep EDorota.pl
Cena:
179 zł
Sklep EDorota.pl
Cena:
199 zł
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

Fryzjerki w bikini
Szowinizm pełną gębą! A już myślałam, że wyrośliśmy z tego raczkującego kapitalizmu, który...
Wszy u fryzjera
Nie no, chyba żart! Dla mnie to tam wszystko na tyle często myte...
Sklepy z tańszymi świecami zapachow…
Polecam Yooka, są doskonałe jakościowo!
kamienny blat
Mam grill z kamienną płytą, fajny - ale tak przyjmuje plamy, że niczym nie...