Gołąbki z tartych ziemniaków

21 marca 2011,
dodał: wiola333
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

liście kapusty,
2 kg ziemniaków,
pół litra śmietany 30 %,
2 jajka,
pół szklanki kaszy manny
2 duże cebule,
pół kostki margaryny,
wegeta, maga , pieprz do smaku

Liście kapusty obgotować, usunąć głębie, ziemniaki zetrzeć na tarce , nadmiar soku z ziemniaków odlać , na dużej patelni usmażyć pokrojoną cebulę na margarynie na złoto do niej wsypać starte ziemniaki częściowo odsączone , dodać dwa jajka, kasze manną , przyprawy , dokładnie wymieszać, potem ogrzewać na wolnym ogniu cały czas mieszając , jak ziemniaki będą mieć gęstniejącą postać to zdjąć z ognia. trochę wystudzić , nabierać łyżką dawać na liście i formować gołąbki. Na spód żaroodpornego naczynia wyłożyć liście z kapusty, ułożyć na to gołąbki, zalać je śmietaną i górę wyłożyć też liśćmi z kapusty, przykryć folią aluminiową i piec w piekarniku ok. 2 godzin.

file1300700303



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...