Gołąbki z papryką

23 lutego 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

50 dag mięsa mielonego
1 cebula
1 czerstwa bułeczka
1 jajko
½ czerwonej papryki
1 łyżka kaszy mannej
1 łyżka smalcu
kapusta włoska
koncentrat pomidorowy
wegeta
pieprz

Bułeczkę namoczyć w wodzie, odcisnąć dodać do mięsa mielonego. Cebulę i paprykę zetrzeć na grubej tarce i podsmażyć na oleju. Dodać do mięsa oraz jajko, kaszę manną  i przyprawy. Wyrobić mięso, doprawić do smaku wegetą i pieprzem. Wcześniej sparzyć kapustę, zdjąć największe liście. Nakładać farsz mięsny na liście i zawijać. Podsmażyć na patelni na smalcu. Ułożyć  w garnku, podlać wodą, dodać kostkę rosołową i gotować na bardzo wolnym ogniu około 25 minut. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilkę podgotować. Podawać z pieczywem lub ziemniakami.

file1266953616



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...