Gołąbki z papryką

23 lutego 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

50 dag mięsa mielonego
1 cebula
1 czerstwa bułeczka
1 jajko
½ czerwonej papryki
1 łyżka kaszy mannej
1 łyżka smalcu
kapusta włoska
koncentrat pomidorowy
wegeta
pieprz

Bułeczkę namoczyć w wodzie, odcisnąć dodać do mięsa mielonego. Cebulę i paprykę zetrzeć na grubej tarce i podsmażyć na oleju. Dodać do mięsa oraz jajko, kaszę manną  i przyprawy. Wyrobić mięso, doprawić do smaku wegetą i pieprzem. Wcześniej sparzyć kapustę, zdjąć największe liście. Nakładać farsz mięsny na liście i zawijać. Podsmażyć na patelni na smalcu. Ułożyć  w garnku, podlać wodą, dodać kostkę rosołową i gotować na bardzo wolnym ogniu około 25 minut. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilkę podgotować. Podawać z pieczywem lub ziemniakami.

file1266953616



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...