Gołąbki z papryką

23 lutego 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

50 dag mięsa mielonego
1 cebula
1 czerstwa bułeczka
1 jajko
½ czerwonej papryki
1 łyżka kaszy mannej
1 łyżka smalcu
kapusta włoska
koncentrat pomidorowy
wegeta
pieprz

Bułeczkę namoczyć w wodzie, odcisnąć dodać do mięsa mielonego. Cebulę i paprykę zetrzeć na grubej tarce i podsmażyć na oleju. Dodać do mięsa oraz jajko, kaszę manną  i przyprawy. Wyrobić mięso, doprawić do smaku wegetą i pieprzem. Wcześniej sparzyć kapustę, zdjąć największe liście. Nakładać farsz mięsny na liście i zawijać. Podsmażyć na patelni na smalcu. Ułożyć  w garnku, podlać wodą, dodać kostkę rosołową i gotować na bardzo wolnym ogniu około 25 minut. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilkę podgotować. Podawać z pieczywem lub ziemniakami.

file1266953616



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...