Gołąbki z papryką

23 lutego 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

50 dag mięsa mielonego
1 cebula
1 czerstwa bułeczka
1 jajko
½ czerwonej papryki
1 łyżka kaszy mannej
1 łyżka smalcu
kapusta włoska
koncentrat pomidorowy
wegeta
pieprz

Bułeczkę namoczyć w wodzie, odcisnąć dodać do mięsa mielonego. Cebulę i paprykę zetrzeć na grubej tarce i podsmażyć na oleju. Dodać do mięsa oraz jajko, kaszę manną  i przyprawy. Wyrobić mięso, doprawić do smaku wegetą i pieprzem. Wcześniej sparzyć kapustę, zdjąć największe liście. Nakładać farsz mięsny na liście i zawijać. Podsmażyć na patelni na smalcu. Ułożyć  w garnku, podlać wodą, dodać kostkę rosołową i gotować na bardzo wolnym ogniu około 25 minut. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilkę podgotować. Podawać z pieczywem lub ziemniakami.

file1266953616



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...