Gołąbki z grzybami i białym serem

10 grudnia 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

mała biała kapusta włoska
sól
3 kajzerki
100 ml mleka
25 dag pieczarek
3 jaja
3  łyżki płatków owsianych
3 łyżki twarogu
2 łyżki natki
pieprz
łyżka masła
3 łyżki oliwy
1/2 litra soku pomidorowego

Z kapusty wyciąć głąb, podgotować kilka minut w osolonym wrzątku. Wyjąć, odsączyć, oddzielić liście od siebie i powycinać twarde nerwy. Bułki pokroić w kostkę namoczyć w gorącym mleku. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić drobno, połączyć z bułkami. Dodać jaja, płatki owsiane, twaróg, natkę, doprawić do smaku. Wymieszać. Układać farsz i zwijać gołąbki. Ułożyć jeden obok drugiego w naczyniu żaroodpornym, polać oliwą, przykryć i zapiekać około 40 minut w temp. 180 stopni C. W połowie zapiekania wlać sok pomidorowy. Podawać gorące polane sosem i ewentualnie żółtym serem.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...