Gołąbki ze szpinaku w 10 minut

30 maja 2011, dodał: dietetyk medyczny
Artykuł zewnętrzny

Danie expresowe (kwadrans), ekologiczne (sezonowe), dietetyczne (niskokaloryczne) i pyszne (o ile lubisz szpinak) :)

przygotowanie 10 minut

gotowanie 5 minut

składniki dla 4 osób

potrzebne będą:

8 dużych liści szpinaku

4 filety łososia (może być inna ryba, ale szpinak wyjątkowo pasuje do łososia)

garść czarnych oliwek

1 mała czerwona cebula

2 łyżeczki kaparów

oliwa z oliwek, tymianek, sól, pieprz, sok z cytryny

Cebulę obierz i posiekaj, oliwki pokrój drobno. Liście szpinaku umyj sparz we wrzątku, następnie szybko (ale delikatnie) przepłucz zimną wodą. Filety łososia umyj i przekrój na pół, skrop oliwą i posyp przyprawami.

Liście szpinaku posyp cebulą, oliwkami i kaparami, na każdym liściu połóż kawałek łososia. Zawiń delikatnie i zepnij wykałaczką.

Gotuj na parze 5 minut.

Jeśli nie lubisz lub akurat nie masz świeżego szpinaku zastąp go liśćmi sałaty.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...