Gołąbki przekładane boczkiem

25 lutego 2010, dodał: kamil
Artykuł zewnętrzny
  • średnia kapusta
  • 1 kg mięsa różnego
  • jajko
  • przyprawa w płynie do smaku
  • pieprz
  • torebka ryżu brązowego ( 10 dag )
  • 5 pasków wędzonego boczku
  • 2 cebule
  • olej

szybkie gołąbki pachnące boczkiem

Etapy przygotowania

  • kapustę sparzamy, odcinamy liście, ścinamy gruby nerw
  • ryż gotujemy na wpół twardo
  • cebule podsmażamy na oleju, na złoty kolor dodajemy do ryżu
  • mięso mieszamy z ryżem i przyprawami
  • nakładamy na liście zwijamy układamy ciasno w garnku, przekładamy wędzonym boczkiem,posypujemy Vegetą
  • pieczemy w piekarniku lub na ogniu około 1 godziny.

file1267130397



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz