Gołąbki po żydowsku z rodzynkami

16 listopada 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– główka białej kapusty
– 45 dag wołowiny
– szklanka ryżu
– 5 cebul
– 2 cytryny
– 3 pomidory
– pół szklanki rodzynek
– 3 łyżki miodu
– sól, pieprz

Ryż ugotować na miękko, mięso drobno posiekać lub przepuścić przez maszynkę. Wymieszać z ryżem, posiekaną drobno cebulą i doprawić solą i pieprzem. Nadziewać farszem liście kapusty wcześniej sparzone, zwinąć i układać w rondelku, przekładać obranymi ze skórki pokrajanymi w cząstki pomidorkami. Podlać wodą i wstawić na 50 minut do gorącego piekarnika, polać miodem  wymieszanym  z sokiem z cytryny i zapiekać jeszcze 10 minut, podawać z bagietką.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Czy da się przeżyć za 10 zł dzienni…
Czasem można się ograniczyć, ale ja szczerze mówią nie umiałabym długo przeżyć bez mięsa,...
Czy da się przeżyć za 10 zł dzienni…
Znalazłam artykuł, gdzie ktoś opisywał, co kupił na całodzienne wyżywienie i ciekawe, że wydał...
Podwyżki opłat sanatoryjnych
Sanatorium za bardzo nie leczy, tylko czasowo poprawia funkcjonowanie człowieka. A leki trzeba...
Narząd najszybciej się starzejący.…
U mnie to chyba mózg bo ciągle czegoś zapominam ostatnio :D