Gąsiennica z GOOD FOOD

18 maja 2011, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Wafle ryżowe ekstra cienkie

Pasta z jajek i rzodkiewki:

Jajka na twardo 3 szt

1/2 pęczka rzodkiewek

1 cebula dymka

szczypior

koper

sól

pieprz

majonez 1 łyżka

dodatkowo:

rzodkiewka

ogórek szklarniowy

papryka czerwona

liść pora

liście sałaty

Najpierw zrobić pastę: jajka na twardo drobno posiekać, dodać pokrojoną w kosteczkę cebulkę dymkę oraz rzodkiewkę.  Dodać pokrojony szczypior, koperek, sól, pieprz i łyżkę majonezu. Dokładnie wymieszać.

Na półmisku ułożyć liście sałaty, następnie wafle Good Food w kształcie gąsienicy, na każdym waflu kłaść po łyżce pasty jajecznej. Udekorować dowolnie według własnej fantazji ogórkiem, rzodkiewką, papryką i innymi warzywami. Obok podałam małe szaszłyki z marynowanych pieczarek.

file1305734478