Tort Lodowy

17 maja 2011, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Biszkopt:

3 jajka

1 szkl mąki

1/2  szkl cukru

1 łyżeczka proszku do pieczenia

cukier waniliowy

dowolne lody

żurawina w słoiku

truskawki

wiórki kokosowe

śmietana w sprayu

kolorowe cukierki

Białka ubić na pianę, dodać cukier, dalej ubijać, następnie żółtka z proszkiem do pieczenia i mąkę. Upiec biszkopt, wystudzić. Dowolne lody wyjąć z zamrażarki, niech lekko zmiękną, aby dały się rozsmarować. Następnie przekroić biszkopt na 3 części, posmarować żurawiną i przekładać lodami. Złożyć, całość też posmarować lodami, obsypać wiórkami. Wstawić do zamrażarki na 2 godziny. Tuż przed podaniem udekorować śmietaną w sprayu, kolorowymi cukierkami i truskawkami.

file1305662095



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz