Galaretka z nóżek świątecznie

9 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    2 nóżki świńskie
    1 duża marchew
    1 duża pietruszka
    1/2 puszki kukurydzy
    1/2 puszki groszku
    sól
    pieprz
    czosnek

      Umyte i wymoczone nóżki świńskie gotować 1 godzinę, następnie dodać warzywa i gotować następną godzinę aż będą miękkie. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jak kto lubi dodajemy czosnek. Lekko studzimy, obieramy z mięsa. Następnie układamy warstwami w formie do babki – kukurydza z puszki, zalewamy wywarem wstawiamy do zamrażarki na kilka minut (szybko się zcina) Następnie pokrojone mięso, marchew kroimy w krążki i zalewamy wywarem i znów do zamrażarki na kilka minut i tak do końca. Jak chcemy wyjąć galaretę z formy najlepiej zanurzyć formę w gorącej wodzie. SMACZNEGO !!!

      file1263049174



      Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

      Dodaj komentarz


      FORUM - bieżące dyskusje

      Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
      Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
      "nocne marki" - dozwolone po 22 :)
      Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
      Depilacja-co najlepsze?
      Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
      Torebka duża czy mała?
      Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...