Galaretka z nóżek świątecznie
Artykuł zewnętrzny
2 nóżki świńskie
1 duża marchew
1 duża pietruszka
1/2 puszki kukurydzy
1/2 puszki groszku
sól
pieprz
czosnek
Umyte i wymoczone nóżki świńskie gotować 1 godzinę, następnie dodać warzywa i gotować następną godzinę aż będą miękkie. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jak kto lubi dodajemy czosnek. Lekko studzimy, obieramy z mięsa. Następnie układamy warstwami w formie do babki – kukurydza z puszki, zalewamy wywarem wstawiamy do zamrażarki na kilka minut (szybko się zcina) Następnie pokrojone mięso, marchew kroimy w krążki i zalewamy wywarem i znów do zamrażarki na kilka minut i tak do końca. Jak chcemy wyjąć galaretę z formy najlepiej zanurzyć formę w gorącej wodzie. SMACZNEGO !!!