Galaretka z nóżek świątecznie

9 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    2 nóżki świńskie
    1 duża marchew
    1 duża pietruszka
    1/2 puszki kukurydzy
    1/2 puszki groszku
    sól
    pieprz
    czosnek

      Umyte i wymoczone nóżki świńskie gotować 1 godzinę, następnie dodać warzywa i gotować następną godzinę aż będą miękkie. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jak kto lubi dodajemy czosnek. Lekko studzimy, obieramy z mięsa. Następnie układamy warstwami w formie do babki – kukurydza z puszki, zalewamy wywarem wstawiamy do zamrażarki na kilka minut (szybko się zcina) Następnie pokrojone mięso, marchew kroimy w krążki i zalewamy wywarem i znów do zamrażarki na kilka minut i tak do końca. Jak chcemy wyjąć galaretę z formy najlepiej zanurzyć formę w gorącej wodzie. SMACZNEGO !!!

      file1263049174