Galaretka z nóżek świątecznie

9 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    2 nóżki świńskie
    1 duża marchew
    1 duża pietruszka
    1/2 puszki kukurydzy
    1/2 puszki groszku
    sól
    pieprz
    czosnek

      Umyte i wymoczone nóżki świńskie gotować 1 godzinę, następnie dodać warzywa i gotować następną godzinę aż będą miękkie. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jak kto lubi dodajemy czosnek. Lekko studzimy, obieramy z mięsa. Następnie układamy warstwami w formie do babki – kukurydza z puszki, zalewamy wywarem wstawiamy do zamrażarki na kilka minut (szybko się zcina) Następnie pokrojone mięso, marchew kroimy w krążki i zalewamy wywarem i znów do zamrażarki na kilka minut i tak do końca. Jak chcemy wyjąć galaretę z formy najlepiej zanurzyć formę w gorącej wodzie. SMACZNEGO !!!

      file1263049174



      FORUM - bieżące dyskusje

      Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
      Warto założyć uchwyty przy sedesie czy pod prysznicem.
      Trening na prawidłowy oddech w czas…
      Mi pomaga skupienie się w stresie na jakiejś poztywnej myśli, takie oddychanie jakoś...
      Zupa buraczkowa z ziemniakami tłucz…
      Fajny przepis tylko brak czasu ciągle na takie gotowanie, ja przez pośpiech...
      Czego nie jeść przy delikatnym żołą…
      Mi szkodzą np. surowe brokuły, próbowałam miksować je w koktajlach i nie daję...