Gąbka Konjac Sponge Karmameju do mycia twarzy i ciała

6 marca 2014,
dodał: Sandra Krupa
Artykuł zewnętrzny

Mam okazję testować gąbeczkę Konjac Sponge Karmameju. Już po kilkukrotnym użyciu mam prawo ją polecić bez zawahania. Oto kilka faktów, z których same wywnioskujecie dlaczego warto:

Oryginalna gąbeczka Konjac wykonana w 100% z naturalnej, najwyższej jakości byliny Konjac (znanej także jako Konnyaku).
konjac-sponge-natural-konjac-sponge-karmameju_4Unikalna struktura włókien Konjac przypominająca sieć sprawia, że gąbeczka delikatnie masuje skórę podczas mycia pobudzając przy tym krążenie krwi i regenerację oraz powstawanie nowych komórek.
Pozostawia skórę świeżą i czystą… naturalnie! Do mycia nie potrzeba dodatkowych środków czyszczących lub mydeł chyba, że naprawdę chcesz ich używać. Jeśli zdecydujesz się stosować dodatkowo mydło lub inny środek myjący pamiętaj, aby używać ich w mniejszej ilości, gdyż gąbeczka dostarcza podczas mycia więcej bąbelków powietrza i sprawia, że bardziej się pienią i wnikają głębiej w skórę.Optymalny kształt i wymiary gąbki sprawiają, iż komfortowo leży w dłoni podczas mycia twarzy i/lub ciała.Wymiary: 8cm x 3.5cm100% naturalna gąbka
100% wolna od sztuczny barwników
100% bez konserwantów
100% biodegradowalna
Przyjazna środowisku
Naturalnie nawilżającaSkład: 97% woda i 3% błonnik roślinny

Sposób użycia:
Przed użyciem należy wypłukać gąbkę Konjac w ciepłej wodzie.
Jeśli gąbka całkowicie wyschła należy ponownie pozwolić gąbce całkowicie namoczyć się w wodzie przez zastosowaniem jej do mycia.
Przystępując do mycia masujemy twarz i ciało wykonując okrężne ruchy, aby głęboko oczyścić skórę i złuszczyć martwe komórki naskórka. Dodatkowo taki masaż pobudza zmęczoną poszarzałą skórę pobudzając ją do naturalnej regeneracji.
Mydło lub inny środek myjący do twarzy może zostać dodany do gąbki podczas mycia, jednak nie jest to konieczne.
Żywotność gąbki Konjac to ok. 1-3 miesięcy w zależności od tego jak dobrze będziemy ją traktować. Gdy gąbka zacznie wyglądać na zużytą lub zacznie się łamać (kruszyć) należy wymienić ją na nową.

Sterylizacja: Gąbkę można sterylizować. W tym celu należy gąbkę umieścić na kilka minut w garnku z gotującą się wodą.

A oto przydatny znaleziony przeze mnie filmik instruktażowy :) Szukajcie gąbeczek, są różnych firm. Wyczytałam, że marka Yasumi cieszy się również uznaniem.
[pro-player type=’video’]http://www.youtube.com/watch?v=aebvrPTz904[/pro-player]
Sandra K.






FORUM - bieżące dyskusje

jaką wodę pić?
Nie lubisz smaku samej wody? Miałam tak kiedyś, a potem jakoś się przyzwyczaiłam.
Ogólnie o zdrowiu
Witaminka D musi być, do tego B12 i jak czuję się gorzej,...
Problem z włosami
No właśnie, słusznie zauważyłaś Iwonko, że to skład powinien decydować o wyborze suplementu. Zazwyczaj...
Na Jesienne smutki jakie zapachy?
O zapachu prania? :D Brzmi ciekawie. Zawsze lubiłam tę świeżość, jak ktoś w pobliżu...

Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.