Frykadelki indycze

7 maja 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

50 dag mielonego mięsa z indyka,
1 czerstwa kajzerka,
2 cebule (15 dag),
po 2 łyżki rodzynek i posiekanych migdałów,
1 jajko,
2 łyżki oleju,
1 łyżeczka curry Prymat,
2 szklanki bulionu z kostki drobiowej KUCHAREK lub warzywnej KUCHAREK,
¾ szklanki śmietany kremówki,
1 łyżka mąki,
natka pietruszki Prymat,
sól,
pieprz czarny mielony Prymat,
cukier,
olej do smażenia

Bułkę namoczyć, odcisnąć i przełożyć do miski z mięsem. Dodać jajko, obrane i posiekane cebule, połowę rodzynek, i 1/3 posiekanych migdałów. Mięso z dodatkami starannie wymieszać i przyprawić solą i pieprzem Prymat. Z masy uformować nieduże owalne kotlety. Obsmażyć je na rozgrzanym oleju i przełożyć do rondla. Oprószyć curry Prymat, dodać pozostałe rodzynki i migdały. Śmietanę wymieszać z mąką, rozprowadzić bulionem KUCHAREK, doprawić curry Prymat i cukrem oraz solą i pieprzem Prymat. Wlać do frykadelek i dusić kilka minut na małym ogniu.

Przed podaniem posypać natką pietruszki. Podawać z ryżem, kuskusem lub makaronem i surówką.

na podstawie: www.prymat.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz