Frittata z ziemniakami i koperkiem
Artykuł zewnętrzny
Pyszne i sycące danie w 30min!!!
Składniki:
ziemniaki duże – 4 szt.
jajka – 5 szt.
śmietana gęsta – 2 łyżki
sól i pieprz świeżo mielony – do smaku
koperek – 1 pęczek
olej do smażenia – 4 łyżki
Przygotowanie:
Ziemniaki obrać, umyć, osuszyć i pokroić w małe półplasterki. Na patelni rozgrzać olej, wyłożyć ziemniaki i smażyć,delikatnie mieszając czas od czasu, 15min., oprószyć lekko solą. Jajka rozkłócić ze śmietaną, dodać szczyptę soli, pieprz i drobno pokrojony koperek, zostawić gałązkę do przybrania, wymieszać i zalać ziemniaki – smażyć pod przykryciem 10 min, aż góra się zetnie. Podawać pokrojoną na kawałki z gałązką koperku.
SMACZNEGO!!!