Francuskie grzanki z truskawkami
Artykuł zewnętrzny
1/2 kg truskawek
krzaczek mięty
1 limonka
50 g cukru kandyzowanego
szczypta pieprzu
chleb pszenny
200 ml mleka
2 opakowania cukru waniliowego
50 g masła
2 jajka
Przygotowanie:
Truskawki pokroić i dodać do nich posiekaną miętę, sok z limonki, cukier kandyzowany oraz odrobinę pieprzu. Wstawić do lodówki na min. 1 godzinę. Chleb pokroić na kromki. Mleko zagrzać z cukrem waniliowym, a jajka roztrzepać w miseczce. Tosty maczać w mleku następnie w jajku. Piec na patelni smarując je masłem aż nabiorą złocistego koloru. Wyłożyć na talerz, podawać z owocami.
Truskawki pokroić i dodać do nich posiekaną miętę, sok z limonki, cukier kandyzowany oraz odrobinę pieprzu. Wstawić do lodówki na min. 1 godzinę. Chleb pokroić na kromki. Mleko zagrzać z cukrem waniliowym, a jajka roztrzepać w miseczce. Tosty maczać w mleku następnie w jajku. Piec na patelni smarując je masłem aż nabiorą złocistego koloru. Wyłożyć na talerz, podawać z owocami.