Francuski sos majonezowy zielony

13 września 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 2 surowe żółtka
– łyżka musztardy
– pół litra oleju
– 2 łyżki octu winnego
– pęczek natki pietruszki
– pęczek szczypiorku
– pęczek estragonu
– sól, pieprz

Mikserem ubić żółtka z musztardą, do masy stopniowo dolewać olej i ubić majonez. Dodać sól, pieprz do smaku. Zioła posiekać i zmiksować z majonezem. Podawać do jajek na twardo, białych mięs.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...