Francuski sos majonezowy zielony

13 września 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 2 surowe żółtka
– łyżka musztardy
– pół litra oleju
– 2 łyżki octu winnego
– pęczek natki pietruszki
– pęczek szczypiorku
– pęczek estragonu
– sól, pieprz

Mikserem ubić żółtka z musztardą, do masy stopniowo dolewać olej i ubić majonez. Dodać sól, pieprz do smaku. Zioła posiekać i zmiksować z majonezem. Podawać do jajek na twardo, białych mięs.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...