Francuska awangarda

7 lipca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Francuska awangarda – pieczarki z papryką

Składniki:

30 dag świeżych pieczarek
1/3 szklanki soku z cytryny
2 łyżki szczypiorku, posiekanego
1 łyżka stołowa świeżej pietruszki
1 łyżeczka posiekanego estragonu
2 łyżki sosu włoskiego
1 łyżeczka oliwy z oliwek
1 łyżka słodkiej papryki czerwonej
2-3 kawałki słodkiej marynowanej papryki
2 łyżeczki cukru
1 łyżeczka musztardy ziarnistej
świeże liście sałaty

Przygotowanie:
Czyste grzyby pokroić w bardzo cienkie plasterki. Przełożyć pieczarki do dużej miski, wymieszać z sokiem z cytryny, szczypiorkiem, pietruszką i estragonem. Wymieszać i chłodzić w lodówce przez co najmniej 1 godzinę. W naczyniu połączyć sos włoski, przyprawy, oliwę z oliwek, paprykę, cukier i musztardę. Wymieszać. Dodać kawałki marynowanej papryki. Wymieszać i przechowywać w lodówce przez około 1 godzinę. Grzyby z sosem ułożyć na liściach sałaty na półmisku.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Real
U mnie Real kupił Auchan ale i tak przestałam tam robić jakiekolwiek...
Czy jesteś pewna/pewny siebie w kon…
Aby nabrać pewności siebie, trzeba po prostu od czasu do czasu wyjść ze strefy...
Tanie dodatki
Akcesoria damskie to subtelne dodatki, które mają moc definiowania i uzupełniania naszego stylu....
Najlepsze preparaty na cerę trądzik…
Szczególnie polecam smarowanie twarzy preparatami zawierającymi olejek herbaciany, różany i lawendowy. Warto wypróbować...