Francuska awangarda

7 lipca 2010, dodał: Redakcja
Francuska awangarda – pieczarki z papryką

Składniki:

30 dag świeżych pieczarek
1/3 szklanki soku z cytryny
2 łyżki szczypiorku, posiekanego
1 łyżka stołowa świeżej pietruszki
1 łyżeczka posiekanego estragonu
2 łyżki sosu włoskiego
1 łyżeczka oliwy z oliwek
1 łyżka słodkiej papryki czerwonej
2-3 kawałki słodkiej marynowanej papryki
2 łyżeczki cukru
1 łyżeczka musztardy ziarnistej
świeże liście sałaty

Przygotowanie:
Czyste grzyby pokroić w bardzo cienkie plasterki. Przełożyć pieczarki do dużej miski, wymieszać z sokiem z cytryny, szczypiorkiem, pietruszką i estragonem. Wymieszać i chłodzić w lodówce przez co najmniej 1 godzinę. W naczyniu połączyć sos włoski, przyprawy, oliwę z oliwek, paprykę, cukier i musztardę. Wymieszać. Dodać kawałki marynowanej papryki. Wymieszać i przechowywać w lodówce przez około 1 godzinę. Grzyby z sosem ułożyć na liściach sałaty na półmisku.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Trójwarstwowe dno z aluminiowym dyskiem, miarka, lejek i system odcedzania - wyższa jakość gotowania!
Cena:
649 zł
Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zl
Oryginalna forma i intrygujący efekt świetlny - teraz w promocyjnej cenie!
Cena:
699 zł
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 zł
Piękne włosy, skóra i paznokcie
Cena:
99
Pełen wdzięku komplet wykonany ze zmysłowego, szyfonowego materiału
Cena:
96 zł
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

Swędząca skóra u dziecka
Czasem swędzenie to po prostu objaw alergii np. po zjedzeniu czegoś uczulającego,...
-50% na wszystko
Ja też, a najczęściej zostają te mniej popularne rozmiary, czyli moje:)
Zawód miłosny
Czytałam, że każdy zawód leczy się po roku, tylko trzeba nie spotykać...
Co zrobić na kolację?
Ostatnio często robię jabłka opiekane w cieście naleśnikowym, trochę posłodzonym i z cynamonem - polecam:)