Francuska awangarda

7 lipca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Francuska awangarda – pieczarki z papryką

Składniki:

30 dag świeżych pieczarek
1/3 szklanki soku z cytryny
2 łyżki szczypiorku, posiekanego
1 łyżka stołowa świeżej pietruszki
1 łyżeczka posiekanego estragonu
2 łyżki sosu włoskiego
1 łyżeczka oliwy z oliwek
1 łyżka słodkiej papryki czerwonej
2-3 kawałki słodkiej marynowanej papryki
2 łyżeczki cukru
1 łyżeczka musztardy ziarnistej
świeże liście sałaty

Przygotowanie:
Czyste grzyby pokroić w bardzo cienkie plasterki. Przełożyć pieczarki do dużej miski, wymieszać z sokiem z cytryny, szczypiorkiem, pietruszką i estragonem. Wymieszać i chłodzić w lodówce przez co najmniej 1 godzinę. W naczyniu połączyć sos włoski, przyprawy, oliwę z oliwek, paprykę, cukier i musztardę. Wymieszać. Dodać kawałki marynowanej papryki. Wymieszać i przechowywać w lodówce przez około 1 godzinę. Grzyby z sosem ułożyć na liściach sałaty na półmisku.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....