Odp: Przytulenie to zdrowie.
O dużej mocy przytulania, świadczą kampanie społeczne, które mają uzmysłowić ludziom, jak istotna jest bliskość z drugim człowiekiem. Przytulanie ma swój dzień w kalendarzu - 24 czerwca.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
O dużej mocy przytulania, świadczą kampanie społeczne, które mają uzmysłowić ludziom, jak istotna jest bliskość z drugim człowiekiem. Przytulanie ma swój dzień w kalendarzu - 24 czerwca.
Dzikuska chce nas zeswatać
Jak myślicie, które zwierzęta są najlepsze do przytulania? Bo z ludźmi to różnie bywa, o czym świadczy stopień niezaspokojenia potrzeby przytulania w społeczeństwie.
A może rozdzielić A my takie papużki nierozłączki
Zwierzęta do przytulania... nie mam kota, ale jestem w nich zakochana,
wystarczy,że spojrzę na oczy kota i już go kocham
[img]//niespodzianka.pl/presents/8f6e3a5e5ccae274461531f2bd2120d9.jpg[/img]
To mówisz, że każdego kotka lubisz nawet takiego dachowca? podziwiam Ciebie ;* twoja miłość jest do nich wielka. Ja wolę zamiast kotki pieski. Mogę powiedzieć, że pies to faktycznie najlepszy przyjaciel człowieka. On potrafi mnie odpowiednio zrozumieć i on potrafi mnie odpowiednio pocieszyć.
Tak, dachowce też kocham
Psy też bardzo lubię, ale tu jest temat o przytulaniu i wolę przytulić mruczącego kiciusia
Kiedyś zdecydowanie wolałam psy, dopóki nie przybłąkał się zimą kotek. Teraz kocham jedne i drugie. Tyle że... mój piesek nigdy nie był przytulaśny Dopiero przed śmiercią
Z kolei kot był mega pieszczochem, kiedy był młody, a teraz... teraz nie nadaje się już do przytulania.
Bo kot owija właściciela wokół paluszka i on dyktuje warunki
Dowód-ten zabawny, ale też pouczający filmik w linku.
[url]http://kocicoach.pl/koty-rzadza/[/url]
Co do przytulania to to jest to !! Ale niestety większość panów nie uważa tego za aż tak konieczne...
A co do zwierząt to ja uwielbiam zaspiać z moim kocurem którego pewnie miażdżę jak zasypiam i faktycznie owinął mnie sobie wokół palca bo tylko miałknie to lecę
A ile się mu już wybaczyło poniszczonych mebli i zasłon i tapet w domu to nie zliczę ;P
Miłość Ci wszystko wybaczy
Ach te kocie oczy...
Mężczyzna nie lubi się przytulać?
Przed czy po?
Powstają profesjonalne salony przytulania,więc jest popyt nawet za opłatą:) A jak macie to za darmo to tym bardziej warto korzystać!
Nie ma mnie kto przytulić
Kilkusekundowe uściski koleżanek nie mają chyba właściwości terapeutycznych. Kot ucieka. Poduszka nie przytula - to ja ją przytulam. I aż do tej pory nawet o tym nie myślałam, że przez jakieś osiem lat z nikim się nie przytulałam, oprócz przytulaśnej koleżanki na długich przerwach między wykładami.
Nie tylko Ty odczuwasz ten brak... Ale teraz są nawet salony przytulania profesjonalnego, choć w większych miastach tylko...
Hmm... gdzieś na fejsie widziałam artykuł o starszym panu, który jako wolontariusz przychodzi do szpitala przytulać dzieci. Cudowne <3 Nazywa się David Deutchman i znajdziecie o nim dużo w sieci. Świetna historia
Niektórzy nawet płacą za przytulanie, więc jest jak widać baaardzo potrzebne...
Można się przytulac także do psa czy kota.... Efekt terapeutyczny będzie taki sam...
Ja coraz mniej tego potrzebuję, chyba to już dojrzałość
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź