Odp: Manicure i pedicure w domu
zgadzam się mi zniszczyły strasznie
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
zgadzam się mi zniszczyły strasznie
> nikozja napisał/a:
> nieumiejetnie polozne hybrydy niestety potrafia zniszczyc plytke panzokcia ;/
Jak wszystko
Niestety to tak wygląda.... wystarczy tylko za mocno spiłować płytkę... baaaa zmatowić....
nikozja w pełni się z Tobą zgadzam. Ja manicure i pedicure robię we własnym zakresie w domu ale używam do tego tradycyjnych lakierów. Uwielbiam wszelkie odcienie czerni a jak jeszcze taki lakier ma brokat to już w ogóle obłęd Ostatnio eveline wypuścił fajną nowość z serii ICO Chrome ( dokładnie numer 49 ). Są dostępne w Rossmanie za niecałe 13 zł
uwielbiam brokat na pazurkach
> renka09 napisał/a:
> Ja manicure i pedicure robię we własnym zakresie w domu ale używam do tego tradycyjnych lakierów.
----------------------------------------------------
Ja tak samo Malowanie sprawia mi frajdę i choć doceniam trwałość, a zwykłe lakiery mają marniutką w porównaniu do hybrydowych, to po prostu lubię często zmieniać kolor.
To u mnie jednak zdecydowanie częściej hybryda, ze względu na to, że zwyczajnie nie chce mi się tak często malować. Ale i tak głównie stawiam na pielęgnację, szczególnie przy stopach, które zawsze były moją zmorą. Odkąd pamiętam miałam twarde pięty, więc pumeks, później tarka były w regularnym użyciu. Ostatnio używam też maski z Scholla (takiej w skarpetkach), nie złuszczającej, a mocno odżywiającej i nawilżającej. Muszę powiedzieć, że moje stopy bardzo się z nią polubiły. Myślę, że raz w tygodniu, szczególnie w okresie letnim, będę jej używać.
Ostatnio edytowany przez Makira (2019-06-28 16:32:53)
Zestawy startowy jest super dla osób początkujących. Polecam, bo lakiery nakłada się w bardzo łatwy sposób, mają świetną konsystencję.
> aniagawron1 napisał/a:
> Zestawy startowy jest super dla osób początkujących. Polecam, bo lakiery nakłada się w bardzo łatwy sposób, mają świetną konsystencję.
To prawda! Sama zaczynałam na ich zestawie, to była świetna decyzja
porządne wymoczenie dłoni i stóp - lepiej się później wycina skórki
Ostatnio bardzo intensywnie dbam o paznokcie, nawet sama opanowałam tajną technikę manicure'u idzie mi całkiem nieźle, ale bazą są zdrowe mocne paznokcie, bo wtedy dłonie wyglądają schludnie. zaczełam malować pazurki odżywką utwardzającą z diamentami. dla mnie rewelacja. bardzo szybko"zadziałała", a wiadomo że pierwsze efekty cieszą najbardziej:)
obejrzyj sobie jakis tutorial na yt
Ja nauczyłam się sama, metodą prób i błędów;)
Jednak profesjonalistka zrobi to lepiej
Sabbrina, uczyłaś się tylko na swoich? Ja szybko tracę cierpliwość. Jak zaczynam pedi czy mani to na początku staram się bardzo, ale pod koniec to chcę już tylko szybko skończyć. No i ciężko jest starannie usunąć skórki z prawej dłoni, gdy jest się praworęczną.
Ja sobie sama robię wszystko, bo nie wyobrażam sobie, żeby mi ktoś grzebał przy paznokciach...
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź