51

Odp: Manicure i pedicure w domu

zgadzam się sad mi zniszczyły strasznie

52

> nikozja napisał/a:

> nieumiejetnie polozne hybrydy niestety potrafia zniszczyc plytke panzokcia ;/

Jak wszystko wink
Niestety to tak wygląda.... wystarczy tylko za mocno spiłować płytkę... baaaa zmatowić....

53

nikozja w pełni się z Tobą zgadzam. Ja manicure i pedicure robię we własnym zakresie w domu ale używam do tego tradycyjnych lakierów. Uwielbiam wszelkie odcienie czerni a jak jeszcze taki lakier ma brokat to już w ogóle obłęd smile Ostatnio eveline wypuścił fajną nowość z serii  ICO Chrome ( dokładnie numer 49 ). Są dostępne w Rossmanie za niecałe 13 zł smile

54

uwielbiam brokat na pazurkach smile

55

> renka09 napisał/a:

> Ja manicure i pedicure robię we własnym zakresie w domu ale używam do tego tradycyjnych lakierów.

----------------------------------------------------

Ja tak samo smile Malowanie sprawia mi frajdę i choć doceniam trwałość, a zwykłe lakiery mają marniutką w porównaniu do hybrydowych, to po prostu lubię często zmieniać kolor.

56

To u mnie jednak zdecydowanie częściej hybryda, ze względu na to, że zwyczajnie nie chce mi się tak często malować. Ale i tak głównie stawiam na pielęgnację, szczególnie przy stopach, które zawsze były moją zmorą. Odkąd pamiętam miałam twarde pięty, więc pumeks, później tarka były w regularnym użyciu. Ostatnio używam też maski z Scholla (takiej w skarpetkach), nie złuszczającej, a mocno odżywiającej i nawilżającej. Muszę powiedzieć, że moje stopy bardzo się z nią polubiły. Myślę, że raz w tygodniu, szczególnie w okresie letnim, będę jej używać.

Ostatnio edytowany przez Makira (2019-06-28 16:32:53)

57

Zestawy startowy jest super dla osób początkujących. smile Polecam, bo lakiery nakłada się w bardzo łatwy sposób, mają świetną konsystencję.

58

> aniagawron1 napisał/a:

> Zestawy startowy jest super dla osób początkujących. smile Polecam, bo lakiery nakłada się w bardzo łatwy sposób, mają świetną konsystencję.

To prawda! Sama zaczynałam na ich zestawie, to była świetna decyzja smile

59

porządne wymoczenie dłoni i stóp - lepiej się później wycina skórki smile

60

Ostatnio bardzo intensywnie dbam o paznokcie, nawet sama opanowałam tajną technikę manicure'u big_smile idzie mi całkiem nieźle, ale bazą są zdrowe mocne paznokcie, bo wtedy dłonie wyglądają schludnie. zaczełam malować pazurki odżywką  utwardzającą z diamentami. dla mnie rewelacja. bardzo szybko"zadziałała", a wiadomo że pierwsze efekty cieszą najbardziej:)

61

obejrzyj sobie jakis tutorial na yt wink

62

Ja nauczyłam się sama, metodą prób i  błędów;)

63

Jednak profesjonalistka zrobi to lepiej