Odp: Manicure i pedicure w domu
zgadzam się mi zniszczyły strasznie
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
zgadzam się mi zniszczyły strasznie
> nikozja napisał/a:
> nieumiejetnie polozne hybrydy niestety potrafia zniszczyc plytke panzokcia ;/
Jak wszystko
Niestety to tak wygląda.... wystarczy tylko za mocno spiłować płytkę... baaaa zmatowić....
nikozja w pełni się z Tobą zgadzam. Ja manicure i pedicure robię we własnym zakresie w domu ale używam do tego tradycyjnych lakierów. Uwielbiam wszelkie odcienie czerni a jak jeszcze taki lakier ma brokat to już w ogóle obłęd Ostatnio eveline wypuścił fajną nowość z serii ICO Chrome ( dokładnie numer 49 ). Są dostępne w Rossmanie za niecałe 13 zł
uwielbiam brokat na pazurkach
> renka09 napisał/a:
> Ja manicure i pedicure robię we własnym zakresie w domu ale używam do tego tradycyjnych lakierów.
----------------------------------------------------
Ja tak samo Malowanie sprawia mi frajdę i choć doceniam trwałość, a zwykłe lakiery mają marniutką w porównaniu do hybrydowych, to po prostu lubię często zmieniać kolor.
To u mnie jednak zdecydowanie częściej hybryda, ze względu na to, że zwyczajnie nie chce mi się tak często malować. Ale i tak głównie stawiam na pielęgnację, szczególnie przy stopach, które zawsze były moją zmorą. Odkąd pamiętam miałam twarde pięty, więc pumeks, później tarka były w regularnym użyciu. Ostatnio używam też maski z Scholla (takiej w skarpetkach), nie złuszczającej, a mocno odżywiającej i nawilżającej. Muszę powiedzieć, że moje stopy bardzo się z nią polubiły. Myślę, że raz w tygodniu, szczególnie w okresie letnim, będę jej używać.
Ostatnio edytowany przez Makira (2019-06-28 16:32:53)
Zestawy startowy jest super dla osób początkujących. Polecam, bo lakiery nakłada się w bardzo łatwy sposób, mają świetną konsystencję.
> aniagawron1 napisał/a:
> Zestawy startowy jest super dla osób początkujących. Polecam, bo lakiery nakłada się w bardzo łatwy sposób, mają świetną konsystencję.
To prawda! Sama zaczynałam na ich zestawie, to była świetna decyzja
porządne wymoczenie dłoni i stóp - lepiej się później wycina skórki
Ostatnio bardzo intensywnie dbam o paznokcie, nawet sama opanowałam tajną technikę manicure'u idzie mi całkiem nieźle, ale bazą są zdrowe mocne paznokcie, bo wtedy dłonie wyglądają schludnie. zaczełam malować pazurki odżywką utwardzającą z diamentami. dla mnie rewelacja. bardzo szybko"zadziałała", a wiadomo że pierwsze efekty cieszą najbardziej:)
obejrzyj sobie jakis tutorial na yt
Ja nauczyłam się sama, metodą prób i błędów;)
Jednak profesjonalistka zrobi to lepiej
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź