Odp: Wakacje - gdzie możemy je spędzić?
Hel uwielbiam:)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Hel uwielbiam:)
Hel piękny jest polecam na jesień tam byłam:) Na weekend Bożego ciała wyjeżzam do Karpacza ponieważ dawno tam nie byłam hotel z moim chłopakiem zarezerwowałam na 5 dni idealny będzie. Na wakacje jeszcze nie wiem gdzie pojedziemy ale zobaczymy czas pokaże a może zostaniemy w domu.
Potwierdzam, na Helu jest pięknie
bardzo bym chciała tam być ale niestety tam dla mnie jest za daleko i tam niestety nie pojadę. Szukam zawsze czegoś bliżej i ze strony albo Świnoujścia albo jeszcze Kołobrzegu. Do Helu tak daleko, że nawet mi się tam nie opłaca z mężem taki kawał jechać.
Wybrzeże francuskie jest fajne, przede wszystkim gwarantowana pogoda:) jezeli lubicie aktywnie spędzać czas to polecam tego typu wyjazd
Widzę,że większość z Was planuje wakacje w naszym kraju albo w Europie.Czy wiecie,że wakacje za granicą w tych egzotycznych krajach wcale nie musza być tak drogie? Wiele zależy od tego jak sobie wszystko zaplanujemy. Często może się okazać,że lot można sobie zabukować w bardzo dobrej cenie. A to jest największy wydatek.
Według mnie wartowybierać się nad polskie morze. Z takich miejsc nad naszym morzem mogę polecić Kołobrzeg i spa. Ceny są dokładnie takie jak na stronie jednak często są promocje na które na prawdę warto się łapać
A ja najbardziej kocham polskie morze, a w szczególności - Łebę. Uwielbiam szum fal, śpiew mew i ten wchodzący wszedzie piasek . Łeba to obowiązkowy punkt na mapie wyjazdowej podczas każdych wakacji.
polecam wyspy greckie (Rodos, Kreta, Kos) albo kanaryjskie. Wcale nie muszą takie wakacje kosztować więcej niż nad polskim morzem. sama zawsze znajduje loty w okazyjnych cenach. Nawet czasami warto polecieć nawet na weekend, żeby coś zobaczyć i chwilę odetchnąć.
Rezerwacja noclegu nad morzem zawsze stanowi duży problem dla turystów. Niejednokrotnie spotykają się oni z ofertami już nieaktualnymi, brakiem sprawdzonych informacji lub niepoprawnością danych kontaktowych. Wszystkie te problemy rozwiązuje baza, gdzie każdy turysta znajdzie aktualne i sprawdzone informacje na temat noclegów, atrakcji turystycznych oraz imprez w Łebie.
Pewnie, że tak. W tym roku to dopiero będzie problem. W końcu większość postawi na wczasy w kraju.
Ja mogę polecić nadmorskie kwatery - niejednokrotnie korzystałam i faktycznie fajne są te pensjonaty
Nie wiem czemu tak bardzo jest ostatnio promowane polskie morze Przecież oni nigdy nie musieli narzekać na brak turystów, a ceny europejskie (w sensie drogo jak smok) tylko zachęcały niezdecydowanych Sorry, ale doświadczenie mi mówi, żeby omijać Bałtyk szerokim łukiem. Za tą samą cenę, już z wydatkami osobistymi - mam świetne wycieczki za granicę. W pełni zorganizowane, z fajnym hotelem, obsługą i przewodnikiem No i do odwiedzenia jest znacznie, znacznie więcej niż kościół w Trzęsaczu, latarnie morskie i knajpa z rybą z frytkami
Nie jeździmy na nasze morze od lat, nie widzę sensu. Po co mi wakacje, na których nie ma ładnej pogody i ciepłej wody? Bzdura. A przy dzieciach to jednak dla nas podstawa. Powiedzmy, że wakacje u nas mają sens jeszcze wtedy, gdy ma się hotel z aquaparkiem i wieloma atrakcjami, ale ile trzeba za coś takiego zapłacić? No niestety, to już kolosalne sumy. Chociaż tyle, że dojazd na wybrzeże został mocno poprawiony.
Mam takie samo podejście. Szkoda urlopu na brak pogody. Lepiej dołożyć i pojechać na przykład do Chorwacji.
Ale czy Chorwacja jest droższa? Kwatery, jedzenie na mieście, ceny w sklepach?
Nie ma takiej różnicy. Jedynie droga nieco dłuższa. Owszem - jeśli samolotem to koszty już wysokie, ale na dobrą sprawę przecież do Chorwacji da się własnym autem dojechać przez noc. Czy tak nie lepiej?
Jeśli wybieracie się do Włoch, warto sprawdzić jaka waluta tam obowiązuje.
Ja jak co roku stawiam na aktywny wypoczynek. Wyruszam więc na wycieczkę objazdową do Iranu i Azerbejdżanu , która będzie wiodła dawnym jedwabnym szlakiem. Będę miała okazję wypocząć nad morzem w Nabraniu, w górach, na pustyni, w Teheranie, Meszhedzie i Tabrizie. Jestem ciekawa jak ludzie potrafią zamieszkiwać na pustyniach w wioskach z gliny i piasków lub w wioskach wykutych w skale. Interesującą częścią wycieczki będzie również móc zobaczyć wulkany błotne, pustynie solną jak i zanikające słone jezioro Urmia. Wyjazd zapowiada się cudnie.
A może zapytaj o to znajomych? Mi się wydaje, że to jest naprawdę bardzo dobre źródło informacji
Polska jest piękna...
Ładnie jest na Słowacji i ceny też ok
Polecam Kujawy, mnie zauroczyly!
Na jeziorach w południowo-zachodniej Polsce, w ok. Opola...
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź