Odp: puszące się włosy:(
A jest taki spray do puszących się włosów. Koleżanka mówiła właśnie ostatnio że używa i że faktycznie świetnie działa a nakłada sie go bardzo szybko. Dobrze że wymyślają takie rzeczy
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A jest taki spray do puszących się włosów. Koleżanka mówiła właśnie ostatnio że używa i że faktycznie świetnie działa a nakłada sie go bardzo szybko. Dobrze że wymyślają takie rzeczy
Sprayu nie uzywałam ale w salonie Expert korzystałam z usługi Smartbond która właśnie wygładza włosy ale też wzmacnia i zapobiega zniszczeniom. Teraz mam gładkie i miękkie włosy które o wiele lepiej się układają.
może są przesuszone na końcach? możesz spróbować bogatych masek odżywczych albo odpowiedniego oleju, a jak nie pomoże, to może warto się zastanowić nad ścięciem, jeśli są zniszczone. no chyba, że to od wilgoci się puszą, wtedy można nakładać na nie jakieś serum i tak wychodzić z domu.
Puszące się włosy to również moja zmora, zwłaszcza jak na zewnątrz jest duża wilgotność powietrza, już nie mówiąc o tym jak moje włosy wyglądają jak spadnie deszcz. Ja sobie troszkę już z tym poradziłam. Po pierwsze prostowanie, co wydawałoby się najbardziej logicznym rozwiązaniem, na dłuższą metę tylko może pogorszyć stan włosów, ponieważ mocno je wysusza i niszczy (im bardziej suche i zniszczone włosy tym bardziej się puszą). Ważne jest zatem, żeby włosy zregenerować (obciąć to co trzeba, zrobić jakiś profesjonalny zabieg), a potem stale o nie dbać (dobre kosmetyki, może jakiś preparat przeciwko puszeniu się, unikać prostownicy, suszyć włosy po myciu z użyciem chłodnego nawiewu i zamiast prostownicy, prostować je na szczotce). No i przede wszystkim włosy trzeba chyba jednak zaakceptować takimi jakie są. Powodzenia
Warto stosować jedwab do włosów lub inny środek antystatyczny, który wygładza włosy.
Olejek arganowy też daje radę.
Ja używam odżywki bez spłukiwania.
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź