Odp: szpinak i inne zmory dzieciństwa
Wiesz co, ja też długo nie będę mogła zrozumieć jak mogłaś nie lubić pomidorowej.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wiesz co, ja też długo nie będę mogła zrozumieć jak mogłaś nie lubić pomidorowej.
Najważniejsze, że teraz lubię
Szpinak też jem.
pomidorówka jest the best
Pomidorówka, ale tylko z ryżem =P z makaronem nie lubię
Jak dla mnie to makaron tylko do rosołu i grzybowej
a meksykańska wersja pomidorówki - z rozpuszczonym żółtym serem na dnie?? PYCHA
Oooo, nie jadłam, ale brzmi apetycznie bardzo, zwłaszcza, że jestem fanką serka. Do tej pory w chinskiej tylko rozpuszczałam
Żółtym serkiem czy topionym? Słyszałam, ze topiony się daje :)
Na bazie topionego robiłam wiele zup, bo zabiela tak jak śmietana, a oprócz tego daje fajny smak. Ale teraz akurat miałam na myśli żółty.
w pomidorówce był żółty starty, a ja topiony dodaję do cebulowej
Ja topiony dawałam do jarzynowej i do pieczarkowej głównie.
U mnie serek topiony dodaje się do zupy ze świeżego ogórka
wow jaki to ma smak?? podaj przepis!!!
jadłam kiedyś ze świeżego ogórka i awokado, ale tu głównie awokado dawało smak...
zmorą dzieciństwa jest gotowana marchewka. Feee - jak widać do dziś
Ojej jak można nie lubić gotowanej marchewki? Dziwne dla mnie, ale cóż sama nie przepadam za szpinakiem i chyba nigdy do końca się nie przekonam.
[quote=justyna]wow jaki to ma smak?? podaj przepis!!!
jadłam kiedyś ze świeżego ogórka i awokado, ale tu głównie awokado dawało smak...[/quote]
Jeśli nie zapomną to Ci w weekend napiszę przepis, jak będę w domu A smak bardzo fajny Mi smakuje bardzo
Ja też chcę!
Zupa krem z zielonego ogórka
Składniki:
- 200g ogórka,
- 50g serka topionego śmietankowego
- 1/4 cebuli (20g)
- 2 kostki rosołowe
- 3 łyżeczki mąki ryżowej (30g)
- 700ml wody
- 50ml kwaśnej śmietany
- koperek
Wykonanie:
Wszystkie składniki, oprócz koperku, wody i śmietany, zmiksować na krem.
Następnie dodać wodę i gotować 9 minut w temp. 100stC.
Na około pół minuty przed końcem gotowania, dodać posiekany koperek i śmietanę.
Po ugotowaniu zmiksować jeszcze raz, aby uzyskać doskonale gładką konsystencję kremu.
Podawać np. grzankami lub groszkiem ptysiowym!
Smacznego!
To jest przepis na Thermomixa. Ale równie dobrze można go przygotować bez tego urządzenia
Już mi smakuje. Ale gdzie ja dostanę mąkę ryżową?
Moja mama mieliła kleik ryżowy Ale mówiła, że ryż zmielony też się nadaje
ja też tak najczęściej robię - np. ostatnio mieliłam płatki owsiane, bo potrzebowałam do czegoś mąki owsianej
ciekawi mnie ta zupa - na pewno spróbuję!!!
Kleikom i zupkom owsiankom mówię stanowcze NIE od dzieciństwa...
1 słowem-jest smaczna.
[quote=Ninek]Zupa krem z zielonego ogórka
Składniki:
- 200g ogórka,
- 50g serka topionego śmietankowego
- 1/4 cebuli (20g)
- 2 kostki rosołowe
- 3 łyżeczki mąki ryżowej (30g)
- 700ml wody
- 50ml kwaśnej śmietany
- koperek
Wykonanie:
Wszystkie składniki, oprócz koperku, wody i śmietany, zmiksować na krem.
Następnie dodać wodę i gotować 9 minut w temp. 100stC.
Na około pół minuty przed końcem gotowania, dodać posiekany koperek i śmietanę.
Po ugotowaniu zmiksować jeszcze raz, aby uzyskać doskonale gładką konsystencję kremu.
Podawać np. grzankami lub groszkiem ptysiowym!
Smacznego!
To jest przepis na Thermomixa. Ale równie dobrze można go przygotować bez tego urządzenia [/quote]
Szpinak mam odrazę do szpinaka z dzieciństwa ,mój tata bardzo lubił z jajkiem i często zmuszał mnie do jedzenia jego .U mnie w domu przez 22 lata małżeństwa jeszcze go nie było na stole.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź