Odp: szpinak i inne zmory dzieciństwa
A ja nie pamiętam żebym czegoś nie lubiła w dzieciństwie.....teraz to nie mogę się przekonać żeby spróbować ozory...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A ja nie pamiętam żebym czegoś nie lubiła w dzieciństwie.....teraz to nie mogę się przekonać żeby spróbować ozory...
albo nerki ... [img=PunBB bbcode test]http://s46.chomikuj.pl/ChomikImage.aspx?k=1305211&t=633906049575126984&id=8586676&vid=8586676[/img]
ooo tak, niektóre podroby... wiem, że są dobre, bo próbowałam wszystkie, ale sama świadomość że to są płucka albo móżdżek... brrr...
fujjj
Jedynie serduszka kurczakow są dobre
ale kurde naj naj gorsze to jak rodzice gotują flaki
no... zapach nie jest przyjemny
podobnie jak z dudkami (płuckami)
moja mama raz kiedyś dawno temu zrobiła pierogi z dudami, no i... zapach był na klatce schodowej
Mój syn nieawidzi kurczaków. I to jest zmora bycia mamą-kucharką.
To ja chyba jakimś odmieńcem jestem
Bo jajecznice ze szpinakiem, zupę szczawiową, mleko z kożuszkiem wprost uwielbiam
teraz to i ja zjem szpinak, ale będąc dzieckiem... brrr
przypomina mi się ta zielona breja na obiad przedszkolny
ja nie lubiłam i nie lubię wątróbki, bleeeeeeeeeeeee!!
a szpinak lubiłam i tak mi zostało do dziś:D
Fajny temat! Podoba mi się Moją zmorą jest mleko - do dziś mleko trawię tylko jako dodatek do kawy. Dobrze, że zimne praktycznie nie pachnie, bo od gotowanego mogę od razu lecieć do łazienki i witać się z muszlą... Nie wiem od czego tak mam, ale przypuszczam, że to z czasów gdy w pierwszych klasach podstawówki zapisywało się dzieci na "mleko" - kiedy to na jednej przerwie cała szkoła śmierdziała potwornie, a w stołówce pod ścianą ustawiała się kolejka dzieci, każdy podchodził do okienka gdzie dostawał blaszany kubek do którego kucharka nalewała wielką chochlą parujące mleko z kożuchami... O matko! Wystarczy, że o tym piszę, a już czuję ten zapach i to gorąco i aż nie mdli... Ma ktoś też takie wspomnienia?
buuu mleko w szkole to był koszmar, ciepłe z kożuchem
ale ja akurat mleko lubię - oczywiście chłodne i z musli
albo do ciasta drożdżowego!
A ja w dzieciństwie piłam mleko prosto od krowy!!!
A jesli chodzi o ozory to najgorsze,że mój mąż je uwielbia i ciągle mnie męczy żebym mu je ugotowała a ja nie mogę jakoś się do tego zabrać....
a ozory to podobno bardzo delikatne mięso... ale ja też się nie mogę przekonać do tego...
Też nie lubię. Na szczęście mój mąż woli golonkę.
łeee, żadnych ozorów ani golonki. na szczęście mój mąż też nie lubi, uffff
a mój tata jak XXX lat temu jeździł w delegację to brał zawsze ozory tłumacząc, że przynajmniej ma pewność że dostanie to co zamówił, a nie... zmiotki spod stołu
kurde a ja wszystko lubię i jak byłam mała to nie było ze mną problemów , bo wszystko żerna byłam ;P ale teraz np: nikt mnie na żadną czerninę nie namówi i na móżdżek itp. ooo fuj nigdy nie próbowała i nie spróbuje żeby to nawet smakowało jak ambrozja
moja córka nie je np: rosołu , kurczaka, ani grzybów ma takie swoje fobie
Mój syncio też kurczaków nie chce...
mnie nikt niczego nie zmuszał nie pamietam
[quote=justyna]a ozory to podobno bardzo delikatne mięso... ale ja też się nie mogę przekonać do tego...[/quote]
a ja kiedyś zjadłam ozora ale dowiedziałam się o tym po fakcie i tak mi smakowało
nie lubie kalarepy,papryki
i dalej nie lubisz papryki?
ja sobie nie wyobrażam...
Fajnie, ze masz takiego zaradnego i pracowitego ojca, co na działce wyhoduje ci tyle zdrowych warzyw i możecie to w domu wykorzystać do obiadów.
One mają słodki smak i są bez chemii.
Kupując w sklepie, czy nawet na targowisku nigdy takich zdrowych rzeczy nie kupisz.
[quote=a.filipowska]łeee, żadnych ozorów ani golonki. na szczęście mój mąż też nie lubi, uffff[/quote]
A my golonkę lubimy mmmmmmmm z kiszoną kapustką mniam
Moi rodzice też hodują warzywa w ogrodzie. Lubię rano skoczyć po rzodkiewkę do twarożku, albo sałatę, marchewkę, fasolkę, nie mówiąc o pomidorach - niebo w gębie!
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź