Temat: Były ksiądz, była zakonnica
Znacie takie osoby? Dlaczego trafiły do stanu duchownego i dlaczego z niego wyszły? Jak sobie radzą w świeckiej rzeczywistości?:
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Znacie takie osoby? Dlaczego trafiły do stanu duchownego i dlaczego z niego wyszły? Jak sobie radzą w świeckiej rzeczywistości?:
Słyszałam o kimś takim, ale osobiście nie poznałam tej osoby.
A dlaczego idą do kleru czy zakonu? Bo mając te 18-20 lat człowiek poszukuje, nie wie czego chce i czegoś chce spróbować. Wchodzi w stan duchowny, potem się rozczarowuje nim i odchodzi bo widzi że to nie jest to, co sobie wyobrażał.
Moim zdaniem ludzie powinni decydować się na bycie księdzem/zakonnicą po 30-tce, nie wcześniej.
Znam byłą zakonnicę, wyszła z zakonu żeby wyjść za mąż za chłopaka, którego poznała jak już była w zakonie. Mają syna, ale nie ą razem, trudno powiedzieć, na ile zakonna przeszłość utrudniła przetrwanie związku, ona poświęciła się później biznesowi (prowadziła sklep). Obecnie nie wiem czym się zajmuje.
Znany były ksiądz założył kiedyś "Fakty i mity", to była ciekawa gazeta:) Znał kler od podszewki, tak że ludzie mogli sporo się dowiedzieć o kulisach działań parafii, kurii i biskupów...
To jest trochę taka instytucja na zasadzie piramidy finansowej, ci na dole utrzymują tych na górze...
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź