126

Odp: Co polecacie do demakijażu?

[quote=monalisamakeup][quote=One_LoVe]Micel z BeBeauty (dostępny w Biedronce) produkcji firmy Tołpa. Ten w biało-niebieskim opakowaniu. smile i do tego micel z Biodermy Sebium. :-)[/quote]

Właśnie też coś słyszałam, że Tołpa to produkuje smile Całą serię Be beauty? big_smile Mam z tego peeling do ciała owocowy i żel pod prysznic, z których jestem baaardzo zadowolona. smile[/quote]

nie, nie, nie całą. są też produkty produkowane np przez dax cosmetics. smile
nigdy nie zwróciłabym uwagi na produkty biedronkowe, na szczęście znalazłam wzmiankę w internecie więc postawnowiłam je wypróbować. są bardzo chwalone. dobry jest też zmywacz do paznokci, kremy do rąk i nóg, masełka, peelingi. smile

o ciekawa rzecz z tymi płatkami kosmetycznymi!
nigdy z taką informacją się nie spotkałam!

Ostatnio edytowany przez One_LoVe (2011-12-27 17:37:58)

127

[quote=Ninek]Byłam kilka dni temu u kosmetycznie na odnowie biologicznej twarzy. Było to połączone z takim jakby mini kursem dbania o twarz... I powiedziała mi, żeby nie używać płatków kosmetycznych tylko wszystko bezpośrednio na dłonie, bo te składniki odżywcze, witaminy etc wtedy wszystko zostaje w płatku, a nie na twarzy... I nawet tonik, żeby tak nakładać jak mężczyźni wodę po goleniu... Tak na dłonie i wklepywać w twarz...[/quote]
Ale to później mamy normalnie zmyć ten tonik ? wink

128

Nie, nic się nie zmywa. Nalewasz na dłoń trochę toniku i np drugą ręką wklepujesz w twarz... Wtedy skóra przyswaja te składniki i zamyka pory i takim sposobem wszystko dostaje się do wewnątrz.

Ta kosmetyczka zwracała mi również uwagę na to w jaki sposób myć twarz. Używając np żelu, peelingu czy czegokolwiek, żeby wykonywać ruchy od dołu ku górze. Robi się wtedy taki delikatny lifting twarzy. Skóra wtedy nie wiotczeje i nie opada. I przyznam, że ja źle to robiłam. I ona mi udowodniła, że jest różnica... Było tak, że zmywałam najpierw tylko połowę twarzy i po użyciu mleczka i zrobieniu peelingu kazała mi się przyjrzeć twarzy i powiedzieć co zauważyłam... I byłam zdumiona tym, że np łuk brwiowy był bardziej uniesiony, policzki również... Dla mnie to był szok... Bo tak niewiele a taka różnica...

129

Płyn dwufazowy Bielenda Avokado. Do demakijażu oczu, a do twarzy mleczko z Avonu 3w1 z Avon Care.

130

Ja myję zawsze okrężnymi ruchami. Kurczę, nie wyobrażam sobie mycia z dołu do góry. Dziwnie tak. Ninek, zaczęłaś myć twarz w ten sposób?

131

No staram się choć jeszcze nie wychodzi mi to odruchowo smile Ale postanowiłam choć tyle zrobić dla urody i przynajmniej spróbować myć w ten sposób skoro nie dbam o cerę jakoś ponad program smile

132

Płyn do demakijażu dołączony w zestawach z maskarami Maybelline, NIESAMOWITY!

133

Ja spróbowałam się tak umyć, nie wyszło, ale wychodzę z założenia, że skoro w jedną stronę się da, to w drugą musi.

134

Hehe bo tak dziwnie jest tongue Ale da się tongue

135

wow - Ninek dzięki za niusy!!!! :-)

136

[quote=justyna]wow - Ninek dzięki za niusy!!!! :-)[/quote]

Polecam się na przyszłość smile

137

Do demakijażu oczu - mleczko Celia z kolagenem i świetlikiem
Do twarzy - płyn micelarny Ziaja Med. Co jakiś czas pianka Z Rival de Loop.

Ninek bardzo ciekawe o czym piszesz. Wypróbuję rady u siebie smile

138

Nauczyłam się już myć tak twarz jak pisałam smile Jednak się da tongue Trochę praktyki i wchodzi w krew wink

139

Demakijaż tylko Bioderma Sensibio smile

140

ja do demakijazu polecam plyn micelarny z Bourjois a na mocniejsze oczka dwufazowy plyn tej samej firmy big_smile z moimi kolorami i eyelinerem w zelu z inglota na powiekach radzi sobie bez problemu;)

141

[quote=CandyKiller]ja do demakijazu polecam plyn micelarny z Bourjois a na mocniejsze oczka dwufazowy plyn tej samej firmy big_smile z moimi kolorami i eyelinerem w zelu z inglota na powiekach radzi sobie bez problemu;)[/quote]

A w jakiej on jest cenie? nie mogę go znaleźć w internecie;)

142

bourjois będzie od 19.01 w Rossmannie w promocji za bodajże 11.99

143

[quote=One_LoVe]bourjois będzie od 19.01 w Rossmannie w promocji za bodajże 11.99[/quote]

Uwielbiam ten płyn micelarny:) Każdej z Was polecam!

144

O to super,  muszę  go wypróbować;)

145

ja używam płyn dwufazowy z bielendy i jest moim ulubieńcem do demakijażu!!

146

[quote=ilussia][quote=One_LoVe]bourjois będzie od 19.01 w Rossmannie w promocji za bodajże 11.99[/quote]

Uwielbiam ten płyn micelarny:) Każdej z Was polecam![/quote]

Ja stosuję Plante System i również polecam: [url]http://www.ceneo.pl/852653[/url]
Butelka ma 500 ml, wystarcza na bardzo długo.

147

płyn micelarny bourjois jest genialny big_smile zmywa wszystko bez problemu wink

148

Ja od kilku miesięcy używam micel AA do demakijażu a potem żel AA do mycia. Wszystko z niebieskiej serii ultra nawilżanie smile ale podobnie jak u moher czeka w kolejce płyn dolączony do maskary Mayballine. Zobaczymy...

149

[quote=niechcemisie][quote=ilussia][quote=One_LoVe]bourjois będzie od 19.01 w Rossmannie w promocji za bodajże 11.99[/quote]

Uwielbiam ten płyn micelarny:) Każdej z Was polecam![/quote]

Ja stosuję Plante System i również polecam: [url]http://www.ceneo.pl/852653[/url]
Butelka ma 500 ml, wystarcza na bardzo długo.[/quote]

był ostatnio w promocji w SP ale po przeczytaniu składu (tego z czerwonym napisem) rozmyśliłam się. nie służyłby mojej cerze. sad

150

Ja polecam płyn micelarny Boujours