501

Odp: I przed i po ślubie

Może to mamisynek, któremu matka usługiwała zanim druga nie zajęła jej miejsca? Też takiego z dwiema lewymi łapkami znam...

502

Mój dziadek na wojnie walczył, a do dziś gwoździa w ścianę nie wbije żeby obrazek zawiesić, tylko po tatę dzwoni.

503

Uraz ma do "agresji" (młotek, gwóźdź) może po tej wojnie?
A tak serio to może już ręka sie trzęsie i wzrok nie ten, to boi sie, że palca sobie przytrzaśnie ...

504

Ale zawsze tak miał, w tym sęk. A raczej odebrał surowe wychowanie, a nawet bardzo - rozpieszczany nie był ani ciut ciut.

505

To jak walczył? Na słowa? Jak my tutaj smile
W takim razie nic dziwnego ze okupacja trwała 5 lat... smile

506

Ha ha, pyskata jestem po nim, to fakt, ale za same słowa medali nie dają.

507

Tu dają... nagrody, więc nie jest tak źle
A jaki medal dostał? VM?

508

Jasne... nie wiem jakie, mała byłam jak mi pokazywał, dużo ich ma. Walczył o W-wę i jeszcze o jakieś tam stolice za granicą, nie pamiętam. Ładnych kilka lat temu, jako weteran w stanie spoczynku dostał awans. he he, podoba mi się to określenie "weteran w stanie spoczynku", chyba zacznę go używać.

509

Sama też się pewnie czujesz jak weteranka tego forum, sądząc po ilości postów smile

510

Jak pobędę dłużej to może się poczuję - wojna jest, wrogowie są, nagrody też, ha ha, żartuję.

511

Wczoraj jak bylismy u męża dziadka na urodzinach to dziadek pokazywał swoje medale.........dużo ich nazbierał..

512

Albo nakupował na targach staroci i snobuje smile

513

Coś ty do każdego jest taka jakby legitymacja z nazwą medalu i dla kogo i pieczątka. Nawet ma krzyż zasług wręczany przez prezydenta.

514

którego?

515

Kwaśniewskiego

516

No tak, to wcześnie się obudzili żeby go uhonorować... Choć internowani w stanie wojennym dopiero od Kaczyńskiego dostali...
Bo wiesz, za PRL-u był też prezydent  na uchodźstwie, ostatnim był Ryszard Kaczorowski, co zginął w Smoleńsku... I tak go Ruskie dopadli...

517

Jak go rodacy wystawili...

518

motają się z tym śledztwem, żal słuchać...
Ale to chyba jednak 'debeściaki" zawiniły...

519

Każdy wierzy w co chce, prawdy się i tak nie dowiemy, więc nie ma sensu roztrząsać.

520

5 MARCA Jest Dzień Teściowej - jaką macie lub chcielibyście mieć teściową? Czy teściową można kochać?

521

Przypuszczam, że można. Kiedyś miałam fajną przyszłą niedoszłą teściową. Świetnie się dogadywałyśmy, bardziej jak dobre koleżanki niż teściowa i synowa. Do matki obecnego partnera nijak nie mogę się przekonać. Dziwna osoba, za przeproszeniem wyżej s.. niż d... ma. Nie lubię takich ludzi, nie trawię. Poza tym jest to osoba, która lubi kontrolować całą rodzinę i rządzić. Jakiś czas temu chłopak zaczął się na szczęście wydobywać spod jej wpływów. Ja jej po prostu nie lubię i nie zmienię tego. Nie zamierzam robić nic na siłę.
jaką chciałabym mieć teściową? Taką, żeby znała zakres swoich praw i obowiązków wink To tak żartobliwie piszę, a mam na myśli po prostu osobę, która pozwala swojemu dziecku dorosnąć i stać się samodzielnym, a co za tym idzie żyć sobie bez cyca mamusi.

522

Ja mam bardzo fajną przyszłą teściową smile świetnie się dogadujemy i ogólnie to dużo czasu spędzamy razem jak jestem u mojego N. smile

523

Ja mam bardzo sympatyczną przyszłą teściową smile Dogadujemy się świetnie aż, mój M. sie martwi, że az za dobrze smile

524

Hehe ja też to znam tongue Ciągle powtarza, że to jest zaprzeczenie powszechnie znanej relacji i nie wie czy się cieszyć czy martwić tongue A ja go wtedy pytam czy wolałby, żebyśmy się nie lubiły i żebym przez to nie chciała przyjeżdżać do niego... smile Bo on mieszka 160km ode mnie, więc jak do niego jadę, to na kilka dni, więc jak miałabym tam przebywać gdyby teściowa mnie nie lubiła tongue

525

No nie wiem czy facet wytrzyma 3 miesiące?? Myślę, że taki miesiąc przed ślubem jest dobry. A tak po za wszystkim to ja bynajmniej w noc poślubną nie miałam siły nawet myśleć  smile