Odp: Dodatki do potraw głównych.
Ja też nie dodaje..
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ja też nie dodaje..
UUUUUUU, a ja mam kilka dobrych przepisów, łącznie z nalewką (a la gin )
[quote=pinkmause]A dodajecie do jakiejś potrawy ziarna jałowca?[/quote]
mój tata dodaje do niektórych mięs
[quote=kopetku75]w mleku? marchewkę? a nie wykipi to mleko? U mnie wygrywa zdecydowanie mizeria: dodaję cukru, koperek. drugie miejsce - buraczki na ciepło drobno tarte, na trzecie - marchewka z groszkiem, czwarte - sałata ze śmietana i jajkiem, piąte - młoda kapustka , szóste - surówka z czarnej rzepy, siódme - szpinak, ósme - surówka z pekińskiej, dziewiąte - suróweczka z marchwi i na szarym końcu cała reszta[/quote]
Mizeria z cukrem? z solą chyba!
Jest też mizeria na słodko
Jak kto lubi...
ja też trochę słodzę..
Ja też ale taką szczyptę cukru ale sól tez...
A ja nie
Policzyłam przepisy na surówki jakie mam spisane ( swoje - ) wyszło mi ok 80 przepisów .Nawet nie wiedziałam ,że już tyle się nazbierało .Bardzo lubię wszelkiego rodzaju odmiany buraczków np z żurawiną czy awokado , sałatę z owocowymi dresingami , ogórki łączone z owocami ( brzoskwinia, truskawki , melon ) .W zasadzie to wszystkie warzywa i owoce używam w surówkach - komponuje je tak by pasowały do potrawy do której chcę je podać.
Ostatnio robiłam ananasa na ostro ( posypany pikantnymi przyprawami i podsmazony i jabłka w ćwiartkach podsmażane z majerankiem do wątróbki drobiowej .
Jakos nie wiem czy się skuszę na takie połączenia...ale jadłam kiedyś cukienie a'la ananas i było smaczne....a jabłka do wątróbki też robiłam...ale ogórki z owocami....
a ja muszę zacząć spisywać swoje przepisy w jeden zeszyt, a nie mieć rozrzucone we wszystkich kątach na pojedyńczych karteluszkach
[quote=angelcity89]a ja muszę zacząć spisywać swoje przepisy w jeden zeszyt, a nie mieć rozrzucone we wszystkich kątach na pojedyńczych karteluszkach [/quote]
ja też chciałam spisywać, ale w końcu wrzuciłam wszystko do koszulek i do segregatora
A ja mam na kartkach, karteluszkach tudzież podobnych świstkach w pudełku.
I tak łapię się na tym, że coraz częściej sięgam do netu, a nie do pudełka...
ja też zaglądam do przepisów z Internetu niż do swoich własnych
ja mam to samo albo ... od znajomych biore telefon i wykręcam nr. i mówie - co tam jeszcze szło .... i jak to robiłaś
tak też mi się zdarza
Ja tak najczęściej do mamy dzwoniłam...
ja do mojej nie dzwonię po przepisy czy jak co się robi, bo u mnie w domu lepszym kucharzem jest tata do mamy dzwonię jak np. coś mi się przypali
Mnie tata pomaga w robieniu przetworów. Sam zawsze robi tego całą masę, a my wyjadamy...
mój tata w ogóle lubi siedzieć w kuchni w tym roku to poszalał z przetworami-tyle tego zrobił, że przez następne 3zimy będziemy je jeść a ile tego dał mi do Łodzi !
Ja najczęściej korzystam z internetu jak mi się chce czegoś nowego - często wykonuję dania z przepisów Babcigramolki z garnka
I sprawdzają się???
właśnie, sprawdzają się ?
Moja mam robi ogórki w musztardzie - są przepyszne zarówno do obiadu jak i do kanapek
A ja nie znam takich!
Proszę o opis...
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź