Odp: Przysmaki na grill
Mój grill z tamtego roku jest zużyty i zardzewiały i dopóki nie kupię nowego to zostaje patelnia i piekarnik...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mój grill z tamtego roku jest zużyty i zardzewiały i dopóki nie kupię nowego to zostaje patelnia i piekarnik...
Ostatnio robiłam na grillu nadziewaną cukinię, wydrążyłam środek, włożyłam kawałki obgotowanego kurczaka, pokrojoną w kostkę paprykę, posypałam przyprawą do grilla, wyszło pyszne
Cukinia jest wspaniała, sama robię dużo potraw z nią, pieczonych i gotowanych, ale z grilla to wolę bakłażana
Dobra jest kaszanka z grilla
A jeszcze lepsze są jabłka i gruszki polane np. gorącą czekoladą
Owoce uznaję tylko w postaci surowej, jak z grilla to jakieś mięsko + warzywka
W weekend jadłam kurczaka, wspaniale zamarynowany, w ogóle polecam marynaty, najlepiej natrzeć nimi kurczaka na całą noc
Już będę za jakiś czas robić grila i mój przepiS:
Bakłażany z grilla po włosku
oliwa extra vergine 50 ml
ocet balsamiczny 100ml
bakłażany 500 g
papryczka chili czerwona 1
czosnek 2 ząbki
natka do podania
sól
szczypiorek do dekoracji
dymka do podania
sezam do posypania
Ta tradycyjna włoska przekąska świetnie sprawdza się na przyjęciach w ogrodzie.
Wymieszać posiekane chili, zmiażdżony czosnek, ocet, oliwę i ćwierć łyżeczki soli. Pokroić bakłażany na plastry i upiec na grillu lub w piekarniku (200 C, ok. 20 minut). Upieczone, gorące plastry bakłażana wymieszać z sosem. Odstawić na 5 minut, aby nasiąkły. Posypać dymką i sezamem przed podaniem.
Ostatnio edytowany przez sistimisti (2015-06-24 12:14:48)
Ja bardzo lubię szaszłyki z kurczakiem i brzoskwinią z puszki posmarowane sosem sojowym. Wychodzą takie słodko - słone, bardzo dobre.
Ostatnio edytowany przez kassiatoja (2015-06-18 23:17:35)
Tęskni mi się za grillowanymi warzywami z kurczakiem
No my planujemy wreszcie w ten weekend zrobic grilla. Pogoda ma być łądna tak wiec szkoda będzie z niej nie skorzystać ( wiosno wróć wreszcie !!! ).
Mam grilla w domu ponieważ jakiś czas kupiliśmy sobie elektrycznego to kilka przepisów już wypróbowałam. Przyznam się jednak, że taki grill elektryczny w niczym nie przypomina tradycyjnego prawdziwego grilla
jak dla mnie nie ma nic lepszego niż banan z grilla. Bez żadnych dodatków. Trzeba tylko go trzymać na tyle długo, aż się w środku "roztopi"
Ja lubię na grillu steka, kiełbaskę czy udźca, ale do tego też sałatki warzywne. W czasie lata można mieć ogóreczka , pomidora, sałatę, rzodkiewkę itp. od siebie z ogródka co łatwo nam potem wykonać taką sałatkę na grilla. Nie ma jak swoje.
Dzisiaj już było ciepło i też czekam na rozpoczęcie sezonu grillowego W ubiegłym roku furorę zrobiły ziemniaki z grilla z twarogiem i ziołami. Trzeba rozejrzeć się za nowymi przepisami Dzięki za namiary i wrzucajcie propozycje
Wyglada swietnie
Ja wczoraj robiłam halloumi z grilla. Zdecydowanie nie ma lepszego sera na grilla!
no u mnie ostatnio furorę robiły ryby. Mieliśmy gości i stwierdziłam że zrobimy inaczej niż wszyscy ;p podałam dorsza z grilla, łososia, grillowane warzywa w marynacie z oliwy no i cos standardowego dla tradycjonalistów - karkówkę przyznaję że trochę sie obawiałam, ale ostatecznie na stole została tylko karkówka. Chyba wszyscy mają już dość oklepanego mięsa z grilla. Ryby smakowały nawet dzieciakom.
Przetestowane wczoraj:
Bułeczki z kozim serem i pieczarkami portobello, palce lizać
Nie jadłam, na pewno spróbuję! Za to miałam ostatnio przyjemność jeść roladkę Chavroux z grilla, w owocowym szaszłyku. Ślinka cieknie na samo wspomnienie.
Ja najbardziej lubię cukinię, paprykę i bakłażana z grilla. Ale moja rodzina dość tradycyjnie kiełbaski i żeberka. Nasza rodzina jest spora i trzeba trochę tego kupić. A jakie sałatki polecacie do tradycyjnego grilla?
A lubicie ser halloumi? Wersja z grilla jest naprawdę przepyszna!
U nas na grillu ostatnio królował bakłażan . Fajny przepis znajdziesz na: [url]https://przepisy.pl/przepis/baklazan-w-oliwie[/url] . Mają tam wiele ciekawych propozycji na różne takie potrawki na grilla. Tanie a smaczne. Nawet dużo przy nich nie ma pracy tak naprawdę.
U mnie natomiast furorę na grillu zrobiła "szarpana wołowina". Faktem jest, że niestety na przyrządzenie jej potrzeba poświęcić sporo czasu.
[url=http://artederm.pl/]zamykanie naczynek[/url]
Pieczarki portobello z farszem z cukinii albo bakłażana, papryką, cebulką i dużą ilością curry, znikają w pół sekundy
Oscypki, ale takie prawdziwe
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź