Temat: opłaty za psy
Postanowiłam zacząć wątek o opłatach za psiaka i sprzątaniu po nim. Jak to jest u Was??
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Postanowiłam zacząć wątek o opłatach za psiaka i sprzątaniu po nim. Jak to jest u Was??
Ja sie wkurzyłam bo musiałam zaplacić za psa 100 zł. dla tego że jest moją własnością, ale ja po psie zawsze sprzątam, mam pojemniczek na woreczki w kształcie kosteczki taki fikuśny że nawet moje córki nie wstydzą sie sprzątać , daje jeść , daje dach nad głową i miłość zwierzakowi to dla czego mam jeszcze płacić tak dużo? A na pytanie gdzie idą moje pienądze pani z urzędu miasta odpowiadała wymijająco , mają kase na zabawe i grilla
100 zł to naprawdę dużo. Aktualnie nie muszę płacić za pieski, ale za rok się przeprowadzam i wiem, że tam opłaty są, jednak dużo mniejsze niż piszesz.
Od tego roku mamy właśnie takie duże opłaty bo było 50 zeta a teraz wiecej
W miastach na dal są opłaty za psa, bo na wsi nie.
Powinno się sprzątać po swoim psie, by nie było zanieczyszczonych trawników.
W miastach powinny być specjalne pojemniki na psie odchody, by właściciel miał gdzie to wyrzucić i już coraz częściej są robione tzw. psie toalety, które są ogrodzone.
Nic z tych rzeczy gusia nie mamy w mieście!
ja mam psa, ale po nim nie sprzątam, ale dlatego, że się załatwia w snieg. Ale jak przyjdzie wiosna to pewno będzie trzeba pomysleć o zakupie specjalnych woreczków, Tylko nie widzę nigdzie tych specjalnych pojemników na "gówienka" i co teraz?
No właśnie, ja wyrzucam do śmietnika, bo co możesz zrobić? A woreczki specjalne kupuje w ZOO MARKECIE, i jednorazowo zakupiłam pojemniczek na woreczki w krztałcie kości, taki fikuśny, moje dziewczyny uwielbiają z tym chodzić, doczepia sie ten pojemnik do smyczki
[quote=Kolorowapani]ja mam psa, ale po nim nie sprzątam, ale dlatego, że się załatwia w snieg. Ale jak przyjdzie wiosna to pewno będzie trzeba pomysleć o zakupie specjalnych woreczków, Tylko nie widzę nigdzie tych specjalnych pojemników na "gówienka" i co teraz?[/quote]
a ja potem idę wzdłuż zasp śnieznych i aż się wzdrygam... biały śnieg i te obrzydliwe kupska dookoła... fu!
uważam, że po psie trzeba sprzątać [b]zawsze![/b] to odpowiedzialność - taka sama jak dziecko... nie wyobrażam sobie sprzątać po dziecku tylko latem...
mam sąsiadkę (starsza pani), która zawsze wychodzi na spacer z kawałkiem gazety ale to niestety odosobniony przypadek
[quote=justyna][quote=Kolorowapani]ja mam psa, ale po nim nie sprzątam, ale dlatego, że się załatwia w snieg. Ale jak przyjdzie wiosna to pewno będzie trzeba pomysleć o zakupie specjalnych woreczków, Tylko nie widzę nigdzie tych specjalnych pojemników na "gówienka" i co teraz?[/quote]
a ja potem idę wzdłuż zasp śnieznych i aż się wzdrygam... biały śnieg i te obrzydliwe kupska dookoła... fu!
uważam, że po psie trzeba sprzątać [b]zawsze![/b] to odpowiedzialność - taka sama jak dziecko... nie wyobrażam sobie sprzątać po dziecku tylko latem...
mam sąsiadkę (starsza pani), która zawsze wychodzi na spacer z kawałkiem gazety ale to niestety odosobniony przypadek [/quote]
niestety taka jest prawda i zgadzam sie z tym! ale tez prawda jest taka że po pierwsze powinny być oddzielne pojemniki na psie odchody i po drugie nie powinno być opłat za psów.
a po co oddzielny pojemnik? chyba nie ma znaczenia gdzie się wrzuci tą kupę
moim zdaniem prawda jest taka, że Polacy największy problem mają ze zgięciem pleców!
[quote=Kolorowapani]ja mam psa, ale po nim nie sprzątam, ale dlatego, że się załatwia w snieg. Ale jak przyjdzie wiosna to pewno będzie trzeba pomysleć o zakupie specjalnych woreczków, Tylko nie widzę nigdzie tych specjalnych pojemników na "gówienka" i co teraz?[/quote]
U mnie są stojaki z woreczkami na kupki i pojemniki do wyrzucania i co - cholerni wandale poniszczyli, pogięli, uszkodzili każdy jeden, tak samo jak kosze na śmieci i ławki w tym parku.
[quote=niechcemisie][quote=Kolorowapani]ja mam psa, ale po nim nie sprzątam, ale dlatego, że się załatwia w snieg. Ale jak przyjdzie wiosna to pewno będzie trzeba pomysleć o zakupie specjalnych woreczków, Tylko nie widzę nigdzie tych specjalnych pojemników na "gówienka" i co teraz?[/quote]
U mnie są stojaki z woreczkami na kupki i pojemniki do wyrzucania i co - cholerni wandale poniszczyli, pogięli, uszkodzili każdy jeden, tak samo jak kosze na śmieci i ławki w tym parku.[/quote]
U mnie nie uraczy pojemniczków, a szkoda, bo jak przyjdzie mi kosić trawę wzdłuż ulicy...
dobrze, że za kota się nie płaci...
agf, no dobrze, bo to był by śmiech na sali.
Jak PiS przegra wybory, to dotychczasowa opozycja wprowadzi podatek od kotów, żeby Jarosław płacił
Myślę, że wcześniej zapobiegliwy PIS wprowadzi ustawę, że koty to dobro narodowe, a więc i nieopodatkowane:)
Na szczęście nadal to gminy decydują o opłatach na swoim terenie... Wolą nie mieć tych pieniędzy i przepełnionych schronisk...
Podobno ta opłata ma jeszcze wzrosnąć, tak że psiaki będą coraz droższe w utrzymaniu...
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź