226

Odp: Łóżkowe i nie tylko łóżkowe kreacje

[quote=justyna][quote=emilia_s292]I już nie biorę, bo nie mogę. Także brałam przez trzy lata i to przez pierwszy rok jednoskłądnikowe.[/quote]
ja też nie mogę - brałam rok i sobie rozwaliłam wątrobę hmm[/quote]
Aż tak? I nic wcześniej nie czułaś że coś nie gra, nie było sygnałów żeby zmienic tabletki na inne?

227

[quote=emilia_s292]To dobry ginekolog bo niektórzy to bez pytań i wywiadu przepisują kolejną receptę.[/quote]
Miałam tak. Po pół roku się zorientowała że przyjmuję tabletki na wyregulowanie okresu, które miałam jak się okazało brać przez trzy miesiące.

228

[quote=justyna][quote=emilia_s292]To dobry ginekolog bo niektórzy to bez pytań i wywiadu przepisują kolejną receptę.[/quote]
właśnie... cały rok takiego miałam, w końcu poszłam do innego, no i dobrze zrobiłam... był przerażony wynikami, ponad rok leczyłam się u hepatologa .........[/quote]
Powinnaś to zgłosić.

229

[quote=emilia_s292]uuuuuuuuuuuuu to faktycznie nieżle sobie namieszałaś z tą wątrobą...[/quote]
Powinien jej wypłacić odszkodowanie.

230

[quote=emilia_s292]Tylko że powiem ci, że tabletki to wygoda. Ja teraz nie biorę i pozostała nam prezerwatywa i powiem ci, że oboje się męczymy.[/quote]
Dwa razy robiliśmy to przy użyciu prezerwatywy oi żadne z nas więcej nie chce.

231

[quote=justyna][quote=emilia_s292]Tylko że powiem ci, że tabletki to wygoda. Ja teraz nie biorę i pozostała nam prezerwatywa i powiem ci, że oboje się męczymy.[/quote]
wiem, bo mamy tak samo, ale wyznajemy zasadę że zdrowie najważniejsze...
po porodzie się przejdę i może gin. mi zaleci coś lekkiego...[/quote]
A plasterki?

232

[quote=justyna][quote=emilia_s292]Jakoś nie jestem za kalendarzykiem. To zalezy czy miesiączki będę miała regularne. A może obserwacja sluzu????[/quote]
może? muszę poczytać o tym i spróbować

wiesz co.. ja chyba nie mam cierpliowści do takich metod, z tym kalendarzykiem, to też żart wink
zastanowię się jak będe musiała...[/quote]
Te metody raczej się nie sprawdzają, bo i tak trudno określić i tak i za dużo ceregieli.

233

A propos tematu, wpadniesz do łóżka naga z kalendarzykiem w jednej i termometrem w drugiej dłoni - małżeńska przebieranka.

234

[quote=niechcemisie][quote=justyna][quote=emilia_s292]Tylko że powiem ci, że tabletki to wygoda. Ja teraz nie biorę i pozostała nam prezerwatywa i powiem ci, że oboje się męczymy.[/quote]
wiem, bo mamy tak samo, ale wyznajemy zasadę że zdrowie najważniejsze...
po porodzie się przejdę i może gin. mi zaleci coś lekkiego...[/quote]
A plasterki?[/quote]
Gdzieś pisałam o plasterkach.

235

No ale czy Justyna by nie mogła się na to przerzucić.

236

To będzie trzeba jej spytać. Ja nie byłam z nich zadowolona.

237

Ja wolę wogóle unikać takich rzeczy, lekarka dała mi broszurę do poczytania (odradzała, ale dała, żebym się sama zapoznała) i od razu powiedzialam nie. Wolę ryzykować niż się psuć takim świństwem.

238

Twój wybór. Ja bym nadal uzywała gdybym mogła.

239

Wystraszyła mnie ta broszura, tam była cała strona skutkow ubocznych, a lekarka powiedziała mi, że to jest zbyt duże ingerowanie w naturę. ciekawe co by powiedziała o tych pigułkach, które całkiem wstrzymują nie tylko owulację ale i okres.

240

Takie co wstrzymują nawet okres to faktycznie bym używała. Ale ja nie miałam żadnych skutków ubocznych po tabletkach dlatego bym je mogła dalej stosować.

241

Moje wszystkie koleżanki się roztyły.

242

A ja nie i moje koleżanki też nie.

243

Jedna z moich wyrzuciła od razu jak przestały jej się spodnie dopinać i od tej pory nie dotyka. Inna stwierdziła, że urosły jej piersi i tyłek, poza tym nic innego.

244

To chyba miały żle dobrane tabletki. Bo mi nic nie urosło a wręcz schudłam.

245

Być może. Tak gdzieś czytałam, że jeśli się tyje to znaczy że trzeba przestawić się na inne, a lekarka powiedziała mi inaczej, że tyje się po tych starych, a po tabletkach nowek generacji już nie.

246

Własnie. Ja pamiętam, że mama mówiła, że też tyła po tabletkach a teraz to już są takie nowoczesne że kobieta nie tyje.

247

Ja miałabym problem z regularnością. Zdrzałoby mi się zapomnieć itd.

248

Mi tez się zdarzało ale do 24 godzin to można a szczególnie w 2 i 3 tygodniu brania. To dla ciebie dobre byłyby plasterki. Zmieniasz co tydzień i nie psują wątroby.

249

Tak, te z nikotyną to by mi się przydały zamiast tego.

250

Jakbyś miała te i te to czasami mogłabyś się pomylić...