Odp: I przed i po ślubie
Skoro miesiąc po ślubie to... PRZEDŁUŻYLIŚCIE SOBIE MIESIĄC MIODOWY - bardzo romantycznie!!!
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 24 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Skoro miesiąc po ślubie to... PRZEDŁUŻYLIŚCIE SOBIE MIESIĄC MIODOWY - bardzo romantycznie!!!
no szkoda tylko, że pomiędzy ślubem, a podróżą chodziliśmy do pracy i remontowaliśmy mieszkanie ale za to jak miło było potem odpocząć !
[quote=agf]no szkoda tylko, że pomiędzy ślubem, a podróżą chodziliśmy do pracy i remontowaliśmy mieszkanie ale za to jak miło było potem odpocząć ![/quote]
Podobno mężczyzn z innymi ludźmi wiąże działanie, wspólne robienie czegoś - w takim razie zaczęliście swoje małżeństwo najlepiej jak tylko można - budowaniem wspólnoty.
[Kobiety poprzez uczucia, przeżywanie - mężczyźni poprzez robienie czegoś, działanie]
zobaczymy jakie będą efekty w przyszłości
[quote=agf]:) zobaczymy jakie będą efekty w przyszłości [/quote]
Mam nadzieję, że zaskakująco pozytywne
Tak, jak już się napracujecie, to na nic innego siły nie będzie...
[quote=JoannB]Tak, jak już się napracujecie, to na nic innego siły nie będzie...[/quote]
Nie no, będzie miał co Ty. Ona przecoież też leżeć do góry brzuchem nie będzie.
Aaaa, partnerstwo znaczy się i równouprawnienie...
Wspólne robienie czegoś bardzo zbliża. Wiadomo, nie można popaść w skrajność i z kolei robić razem wszystkiego.
Tak, bo w końcu okaże się, ze robienie czegoś osobno jest po prostu niemożliwe... Mężczyźni też szybko się uczą wygodnictwa, tego , że kobieta może coś zrobić za nich - a oni wtedy na kanapę z piwkiem...
[quote=JoannB]Tak, bo w końcu okaże się, ze robienie czegoś osobno jest po prostu niemożliwe... Mężczyźni też szybko się uczą wygodnictwa, tego , że kobieta może coś zrobić za nich - a oni wtedy na kanapę z piwkiem...[/quote]
A to jest fakt - jakaś regresja czy coś - ich umysły cfają się do czadsów dzieciństwa, do czasów mamy.
[quote=niechcemisie]Wspólne robienie czegoś bardzo zbliża. Wiadomo, nie można popaść w skrajność i z kolei robić razem wszystkiego.[/quote]
tak, zgadzam się w 100%
my mamy równy podział obowiazków, a wiele rzeczy (zakupy, sprzatanie...) robimy wspólnie
Sprzątanie razem jest super sprawą. May to uwielbiamy. Sam nie bierze się za to tak chętnie jak ze mną, bo wiadomo, leniwi mężczyźni chętnie się podejmą prac domowych wówczas, gdy ktoś zrobi połowę. Ale w sumie świetnie nam to wychodzi. Pranie też - on mi podaje, ja wieszam, jak coś pierzemy ręcznie to ja wypiorę, on wyciśnie.
A potem i Ciebie wyciśnie... i wszyscy są zadowoleni:)
[quote=JoannB]A potem i Ciebie wyciśnie... i wszyscy są zadowoleni:)[/quote]
A próbowałaś kiedyś myć podłogę krótkich szortach albo spódniczce? Na czworakach...
Jak my lubimy razem sprzątać...
Wypróbuję... Dzięki za podpowiedź... Ale wtedy to ze sprzątania raczej nici...:(
Ha ha ha! To zawsze możesz posprzątać sama przed jego powrotem do domu, żeby wchodząc do mieszkania zobaczył jak kończysz myć podłogę.
No nie, to jest wyzysk szaro-czarnego luda, jak w "Alternatywy 4"! To lepiej niech on kończy, a ja przychodzę...:)
Nie mów, że chciałabyś, żeby się przed Tobą wypinał na czworakach na podłodze.
Nie aż tak, ale lubię na niego popatrzeć z góry...
Od dołu moim zdaniem też są fajne widoki. Powiedzmy z pozycji klęczącej. Jejku, nawet wtedy czuję, że to ja mam władzę nad nim.
Zawsze masz tę władzę - dopóki nie przyjdzie następna królowa:(
Oj, nie chciałby, żebyśmy wydzierały sobie z rąk berło.
Bo mogłoby ucierpieć i byłaby niepowetowana strata... Dla faceta to "centrum zarządzania" (pilot jest na 2. miejscu)
[quote=justyna][quote=niechcemisie]Wspólne robienie czegoś bardzo zbliża. Wiadomo, nie można popaść w skrajność i z kolei robić razem wszystkiego.[/quote]
tak, zgadzam się w 100%
my mamy równy podział obowiazków, a wiele rzeczy (zakupy, sprzatanie...) robimy wspólnie[/quote]
my też mamy podział - on zawsze odkurza i myje podłogi plus dzielimy się pomieszczeniami do sprzatania - np. on łazienkę , ja kuchnię lub odwrotnie
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 24 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź