Odp: ulubiona kuchnia
[quote=pinkmause]ja też, pierogi robię z białym serem, kaszą i cebulką smażoną, a Ty?[/quote]
ja bez sera a za to z suszonymi grzybami (ew pieczarki, ale to tylko kilka) plus cebulka podsmażana
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[quote=pinkmause]ja też, pierogi robię z białym serem, kaszą i cebulką smażoną, a Ty?[/quote]
ja bez sera a za to z suszonymi grzybami (ew pieczarki, ale to tylko kilka) plus cebulka podsmażana
[quote=agf]ja raczej takich gotowych nie kupuję, jeśli już to rzadko. Po prostu czasem jak mnie w weekend na gotowanie bierze to od razu myślę o większych ilościach i mrożę [/quote]
robię tak samo! też nie kupuję gotowych, a jak już naprawdę nic nam się nie chce to idziemy do knajpy, mamy takie dwie do sprawdzone, w jednej są super naleśniki i placek po węgiersku a druga to pierogarnia
my czasem jaką pizzę mrożoną żeby było taniej i szybko, ale myślę, że tak rzadko to nie zaszkodzi
kuchnia Polska
ja tez jadłam juz przysmaki z kuchnio całego świata, i włoską, francuską, ormiańską, niemiecką, chińską, ale faktycznie nie ma to jak dobry schabowy , bigosik, śledzik i zimne nóżki...
Fajnie to brzmi po bigosie i śledziku - zimne nóżki!
Lubię dobrze przyprawione dania, uwielbiam m.in. bazylię, majeranek, oregano i lubczyk... Świetnie wpływają na smak potraw, nie tylko mięsnych - i podobno są dobre na trawienie.
Ja ostatnio wypatrzyłam w sklepie żurawine w słoiczku , wygląda jak konfitura do mięs i wędlin, chyba spróbuję co to za smakołyk!
A ja zakupiłam placuszki do tortilli za 7,50, więc będę je nadziewać smażonym kurczakiem z papryka, cukinia, cebulką, do tego sosik czosnkowy i pomidorowy, mniaaam
[quote=Kolorowapani]A ja zakupiłam placuszki do tortilli za 7,50, więc będę je nadziewać smażonym kurczakiem z papryka, cukinia, cebulką, do tego sosik czosnkowy i pomidorowy, mniaaam[/quote]
no to już przesada tak mi narobiłaś smaku tymi placuszkami! idę coś zjeść!
ja wcinam wafelki, a zurawinę i borówkę do miesa UWIELBIAM - do schabu, indyka albo pasztetu MNIAM
żurawina do mięs (nawet do zwykłych kotlecików ze schabu) jest super, ja czasem podsmażam też do kotletów z piersi suszone morele - fajnie się komponuje
ja od wczoraj jem i popijam żurawinę, niestety leczniczo ...
Justyna, co ty, teraz to nie wolno chorować! Wiosna jest!
żurawina jest dobra na nerki i drogi moczowe!
Proszę o podpowiedzi co mam zroić na weekend do jedzenia gościom, przjeżdzą mój kuzyn wraz z żoną, powinien byc obiad, przystawki i jakieś ciacho, macie jakieś pomysły?
Może niech raz sami coś przywiozą?
haha, dobry żarcik, ale niestety ostatnio u nich byliśmy i ja ze soba nie wzięłam garnka z rosołem:)
Proponuję: kurczaka na piwie, do tego klops pieczony z rodzynkami (można zrobić sos tatarski), puree kolorowe np. z marchewką, zieleniną lub pomidorowym pesto, suróweczka z pekinki. Mozna zrobić flaczki z boczniaka lub zupe meksykańską na pierwsze. Zakąski: sałatka z selera, ananasa, szynki, faszerowane jaja, muszle nadziewane mięsem mielonym, koreczki śledzikowe, na deser; sernik na zimno lub piernik w czekoladzie
A kiedy będzie czas na rozmowę?
Przecież żeby to wszystko zjeść to ile czasu trzeba poświęcić?!?
naprawdę fajne propozycje KolorowaPani, a summerlove: czy nie uważasz, że najlepiej niech goście sie najedzą i szybko ida do domu? Po co gadać, przy stole się nie gada tylko je i pije prawda?
przy stole się rozmawia a jedzenie w między czasie!
zresztą, czyż nie po to się zaprasza gości? żeby sobie porozmawiać a nie nakarmić i wygonić do domu....
Ostatnio edytowany przez justyna (2010-12-08 11:38:05)
A co jadłaś u nich? Postarali się? Było na luzie czy wykwintnie?
ja bym poszła w tradycję - w końcu to kuzyn z żoną, a nie prezydent
na przystawkę śledzie, sałatka, potem rosół z makaronem, zrazy zawijane z kaszą, buraczki, surówka, na deser domowe ciasto albo lody i potem ew. deska serów z owocami i orzechami
wino, kawa, herbata itp.
[quote=pastuszek444]naprawdę fajne propozycje KolorowaPani, a summerlove: czy nie uważasz, że najlepiej niech goście sie najedzą i szybko ida do domu? Po co gadać, przy stole się nie gada tylko je i pije prawda?[/quote]
Hmmm... Chyba bym się dziwnie czuła przy takim stole...
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź