Odp: Zupy ...
chyba pomidorowa będzie - dawno nie było
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
chyba pomidorowa będzie - dawno nie było
mniam, ulubiona mojego synka
[quote=pinkmause]mniam, ulubiona mojego synka [/quote]
to może zrobię więcej?
[img]//www.bdsklep.pl/data/gfx/icons/large/5/6/2765.jpg[/img]
a takie zupy jadacie??
pierwsze widzę, zupy to gotuję sama, a na pomidorową chętnie się załapię dziękuję za propozycję
Polecam zupkę z czerwonej fasoli, którą nauczyła mnie moja koleżanka z Armenii:
- czerwoną fasolę namoczyć na kilka godzin (około 1/2 paczki), usmażyć cebule na maśle, w osobnym garnku gotować fasolę z dodatkiem bulionu drobiowego, pod koniec gotowania dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, na koniec dodać cebulkę, troszkę czosnku, posypać obficie zielona natką pietruszki, podawać z pieczywem ; pyszna rozgrzewająca zupa!
Ja też sama gotuję zupy...a tę z czerwonej fasoli to bym z miłą chęcią spróbowała!
ja czerwoną fasolę (taką z puszki w zalewie) dodaję czasem do sałatki śledziowej
[quote=Kolorowapani]Polecam zupkę z czerwonej fasoli, którą nauczyła mnie moja koleżanka z Armenii:
- czerwoną fasolę namoczyć na kilka godzin (około 1/2 paczki), usmażyć cebule na maśle, w osobnym garnku gotować fasolę z dodatkiem bulionu drobiowego, pod koniec gotowania dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, na koniec dodać cebulkę, troszkę czosnku, posypać obficie zielona natką pietruszki, podawać z pieczywem ; pyszna rozgrzewająca zupa![/quote]
trochę to podobne do tej zupy co ja robię z cieciorki
zupy to chyba jedno z prostszych dań, co się wrzuci to coś wyjdzie
[quote=agf]zupy to chyba jedno z prostszych dań, co się wrzuci to coś wyjdzie [/quote]
znam takich, co twierdzą, że dobra zupa to majstersztyk sztuki kulinarnej, ale co ja tam wiem, garów raczej nie lubię, muszę tolerować
ja na przykład mam problem z dobrym rosołem....
rosołek to moja ukochana zupka, najlepiej wołowy, mniam mniam
ja specem od kuchni też nie jestem, więc moje zupy są po prostu zjedliwe ;0 żadne tam kulinarne rozkosze podniebienia...
najczęśćiej gotuję rosół, pomidorówkę lub ogórkową bo dzieci tylko takie lubią
u mnie znowu pomidorowa, ostatnio Luby stwierdził, że to jest chyba moja ulubiona zupa
ja ostatnio robię zupy z soczewicy, fasoli, cieciorki itp, dodaję mielony kminek, mojemu mężowi bardzo smakują. Jednak pomidorowej nigdy nie zdradzę!
z cieciorki była w zeszłym tygodniu
marzy mi się rosół... hmmm...
[quote=justyna]u mnie znowu pomidorowa, ostatnio Luby stwierdził, że to jest chyba moja ulubiona zupa [/quote]
pomidorowa to ulubiona zupa mojego syna, chyba nawet mógłby jeść codziennie Ja najbardziej lubię rosół wołowy, chociaż ostatnio rozkoszuję się żurkiem
żurek w chlebku z jajeczkiem i dobrą biała kiełbaską - to jest to!
A ja nie lubię żurku ani białego barszczu...
mniam, na zakwasie jest boski, choć śmierdzi niemiłosiernie
żurek lubię, ale bez przesady. pomidorowej nie przebije
Mnie naszła ochota na kapusniak.....w całym domu śmierdzi kapustą a mała ucieka do sąsiadów....
u mnie śmierdzi czosnkową, ale leczę się czym mogę
a mi po głowie chodzi żeby wypróbować przepis o jakim wczoraj usłyszałam - zupa ziemniaczana ze skwareczkami, hm....
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź