Odp: Zupy ...
chyba pomidorowa będzie - dawno nie było![]()
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
chyba pomidorowa będzie - dawno nie było![]()
mniam, ulubiona mojego synka ![]()
[quote=pinkmause]mniam, ulubiona mojego synka
[/quote]
to może zrobię więcej? ![]()
[img]//www.bdsklep.pl/data/gfx/icons/large/5/6/2765.jpg[/img]
a takie zupy jadacie??
pierwsze widzę, zupy to gotuję sama, a na pomidorową chętnie się załapię
dziękuję za propozycję ![]()
Polecam zupkę z czerwonej fasoli, którą nauczyła mnie moja koleżanka z Armenii:
- czerwoną fasolę namoczyć na kilka godzin (około 1/2 paczki), usmażyć cebule na maśle, w osobnym garnku gotować fasolę z dodatkiem bulionu drobiowego, pod koniec gotowania dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, na koniec dodać cebulkę, troszkę czosnku, posypać obficie zielona natką pietruszki, podawać z pieczywem ; pyszna rozgrzewająca zupa!
Ja też sama gotuję zupy...a tę z czerwonej fasoli to bym z miłą chęcią spróbowała!
ja czerwoną fasolę (taką z puszki w zalewie) dodaję czasem do sałatki śledziowej ![]()
[quote=Kolorowapani]Polecam zupkę z czerwonej fasoli, którą nauczyła mnie moja koleżanka z Armenii:
- czerwoną fasolę namoczyć na kilka godzin (około 1/2 paczki), usmażyć cebule na maśle, w osobnym garnku gotować fasolę z dodatkiem bulionu drobiowego, pod koniec gotowania dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, na koniec dodać cebulkę, troszkę czosnku, posypać obficie zielona natką pietruszki, podawać z pieczywem ; pyszna rozgrzewająca zupa![/quote]
trochę to podobne do tej zupy co ja robię z cieciorki ![]()
zupy to chyba jedno z prostszych dań, co się wrzuci to coś wyjdzie ![]()
[quote=agf]zupy to chyba jedno z prostszych dań, co się wrzuci to coś wyjdzie
[/quote]
znam takich, co twierdzą, że dobra zupa to majstersztyk sztuki kulinarnej, ale co ja tam wiem, garów raczej nie lubię, muszę tolerować ![]()
ja na przykład mam problem z dobrym rosołem....![]()
rosołek to moja ukochana zupka, najlepiej wołowy, mniam mniam ![]()
ja specem od kuchni też nie jestem, więc moje zupy są po prostu zjedliwe ;0 żadne tam kulinarne rozkosze podniebienia...
najczęśćiej gotuję rosół, pomidorówkę lub ogórkową bo dzieci tylko takie lubią
u mnie znowu pomidorowa, ostatnio Luby stwierdził, że to jest chyba moja ulubiona zupa ![]()
ja ostatnio robię zupy z soczewicy, fasoli, cieciorki itp, dodaję mielony kminek, mojemu mężowi bardzo smakują. Jednak pomidorowej nigdy nie zdradzę!
z cieciorki była w zeszłym tygodniu ![]()
marzy mi się rosół... hmmm...
[quote=justyna]u mnie znowu pomidorowa, ostatnio Luby stwierdził, że to jest chyba moja ulubiona zupa
[/quote]
pomidorowa to ulubiona zupa mojego syna, chyba nawet mógłby jeść codziennie
Ja najbardziej lubię rosół wołowy, chociaż ostatnio rozkoszuję się żurkiem ![]()
żurek w chlebku z jajeczkiem i dobrą biała kiełbaską - to jest to!
A ja nie lubię żurku ani białego barszczu...
mniam, na zakwasie jest boski, choć śmierdzi niemiłosiernie ![]()
żurek lubię, ale bez przesady. pomidorowej nie przebije ![]()
Mnie naszła ochota na kapusniak.....w całym domu śmierdzi kapustą a mała ucieka do sąsiadów....
u mnie śmierdzi czosnkową, ale leczę się czym mogę
![]()
a mi po głowie chodzi żeby wypróbować przepis o jakim wczoraj usłyszałam - zupa ziemniaczana ze skwareczkami, hm....
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź