Temat: Święta- tradycyjne,czy nie
Każdego roku nie mogę doczekac się świąt Bożego Narodzenia.To chyba jedyne święta,gdzie lubię wszystko robic zgodnie z tradycją,a jak jest u was?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Każdego roku nie mogę doczekac się świąt Bożego Narodzenia.To chyba jedyne święta,gdzie lubię wszystko robic zgodnie z tradycją,a jak jest u was?
Ja też jestem za tradycją, szczególnie właśnie w czasie świąt.
u nas też zawsze tradycyjnie choć to teraz nie wiem troche głupio bo zostałam sama a wigilia zawsze była u teściowej , zaprasza mnie i w tym roku , nie wiem czy iść
Dla mnie tradycja to spędzanie świąt z najbliższymi.
Ja nie wyobrażam sobie wigilii w pojedynkę.
Dlaczego się zastanawiasz, nie lubisz tesciowej?
bo to byla teściowa i ją ubóstwiam a mój były mąż może przeprowadzić do niej swoją młodziutką laskę
No to rozumiem... Mimo wszystko życzę WESOŁYCH świąt
To faktycznie mogłoby byc kłopotliwe
ja tradycyjnie ..... tylko chyba w tym roku nie bedzie mikołaja - bo nikt nie chce nim być
a ja pewnie u teściów będę się gnieżdziła choć mam ochotę spędzić tym razem święta z mężem sama w domku
[quote=asiula83]ja tradycyjnie ..... tylko chyba w tym roku nie bedzie mikołaja - bo nikt nie chce nim być[/quote]
ja sama jestem jak Sw. Mikołaj moge nawet i w brodzie być uwielbiam zabawe a dzieci moje już i tak duze!
A ja nie wiem co z świętami w tym roku....miały być u nas ale w tej sytuacji to raczej nie.....nie wiem.....
czasem tak jest ale przed samymi Świetami też nie dobrze sie dowiedzieć jak je sie spedzi i najważniejsze gdzie i z kim
[url]http://mikolaj.zdrowystartwprzyszlosc.pl/[/url]
to Dla Małych dzieci
a ja już wiem, że mam święta chodzone, to i szybko miną i się za wiele nie napracuję chyba, że nad jedzeniem
a co oznaczją chodzone?
chodzone pewnie po gościach to ładnie! Choć ja osobiście wole być w domu
tak chodzone, tzn. w różnych domach: byłam u taty w domu rodzinnym, w domu jego żony, u teściowej i u przyjaciółki - i naprawdę najadłam się i naświętowałam jak trzeba
U mnie też było jak najbardziej tradycyjnie.
Dom, rodzina, zwyczaje.
Szkoda, że tyle przygotowań, a potem 3 dni i już po świętach, ale tak musi być i się tego nie zmieni.
Za niedługo już będą święta wielkanocne i tez okazja do spotkania z rodzinami.
Jak dla mnie żadne - ani tradycyjne, a ni nowoczesne. W moim rodzinnym domu jak najbardziej tradycyjne. Podobnie u mojego partnera.
Już niedługo święta wielkanocne, cieszycie się ?
Oj, trochę wolnego ucieszyło mnie bardzo. Podobnie teraz
U mnie jest coraz mniej tradycji w święta. nie ma całej tej religijnej otoczki ani kolęd. Za to dużo pyszności i błogie lenistwo przez ten wolny od pracy czas jest zawsze:)
Dla mnie to też nie są religijne święta. Ja na nie mówię Święta Zimowe
W tym roku z przymusu będą to dla mnie święta domowe, a zawsze wyjeżdżaliśmy w góry na końcówkę roku...
U nas też tradycyjnie Nie wyobrażam sobie zmienić naszych tradycji! Zawsze uwielbiam to gdy przyjeżdżam do mojej babci i jest cała rodzina, nawet ta z zagranicy... Jest wtedy miło, rodzinnie i mimo że potrafimy się przez cały rok nie widzieć zawsze jest dużo śmiechu, wspólnego śpiewania kolęd. Święta Bożego Narodzenia są jedynymi świętami które spędzamy w całym rodzinnym gronie
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź