Odp: Czystość w kuchni
Możesz spróbować octu jabłkowego, też ma takie działanie, a zapach przyjemniejszy
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Możesz spróbować octu jabłkowego, też ma takie działanie, a zapach przyjemniejszy
Ocet odtłuszcza, ale nie usuwa cięższych i starych zabrudzeń - na to to musi być chemia.
Wiele osób chwali sobie sodę oczyszczoną.
Do bardzo delikatnych powierzchni stosuję naturalne środki czyszczące, ale raczej stawiam na profesjonalny sprzęt do sprzątania i profesjonalną chemię. Zwłaszcza w kuchni czy w łazience. Tam dla mnie musi być wyjątkowo czysto. Prz sprzątaniu podłóg przyda się tego typu zestaw [url]http://leifheitsklep.pl/zestaw-clean-twist-system-xl-p45926[/url] - wygodny, ergonomiczny i dzięki różnym nakładkom można nim sprzątać także panele czy parkiet.
Ja nie lubię środków, które pozostawiają zbyt intensywny zapach po sprzątaniu.
polecam ocet jabłkowy, dodany do ciepłej wody świetnie sprząta zabrudzenia i tłuszcze i nie pozostawia przykrych zapachów
Na duże zabrudzenia to jednak trzeba stosować chemię, ale nie należy z nią przesadzać, kuchnia to nie szpital...
Ja prawie nie używam tłuszczu, a to on najbardziej się osadza w kuchni, więc mam sprawę ułatwioną. Gorzej jak ktoś smaży na patelni, tłuszcz się rozpryskuje i później trudno się go pozbyć
Ja używam do czyszczenia octu z sodą, świetnie usuwają tłuszcz.
Na górnych częściach szafek rozkładam gazety i potem mam z głowy wycieranie kurzu, bo wystarczy zmienić gazetę.
Dobrze sprawdza się przecieranie wodą z octem, usuwa tłuszcz
Ja sprzątam na bieżąco więc nie ma złogów tłuszczu
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź