Temat: Lody impulsowe
Ostatnio zobaczyłam takie hasło w gazetce z marketu. Co to takiego te lody impulsowe?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ostatnio zobaczyłam takie hasło w gazetce z marketu. Co to takiego te lody impulsowe?
Może to lody zjadane pod wpływem impulsu..?
To te małe lody na patykach i w kubkach:)
Proste rzeczy nazywajmy prosto, żeby każdy wiedział o co chodzi...
Ja robię je sama ze śmietanki i owocowego musu
Też widziałam to określenie, ale dopiero teraz postanowiłam wygooglać i okazuje się, że rzeczywiście ma to związek z kupowaniem i zjadaniem ich pod wpływem impulsu.
Według branżowców lody dzielą się m.in. na impulsowe, gastronomiczne i familijne. Impulsowe to takie gotowe porcje, które można od razu zjeść (kierując się impulsem). Familijne są w dużych (rodzinnych) opakowaniach, z których trzeba sobie nałożyć porcję. Gastronomiczne to takie, które trzeba przygotować przed podaniem. Sprzedawane w większych objętościach, ale serwowane w specjalnych naczyniach, do których dodaje się dekoracje, owoce, polewy, dodatki takie jak wafelki.
Lody impulsowe w niektórych miejscach nazywane są lodami spontanicznymi.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź