1

Temat: Lody impulsowe

Ostatnio zobaczyłam takie hasło w gazetce z marketu. Co to takiego te lody impulsowe?

2

Odp: Lody impulsowe

Może to lody zjadane pod wpływem impulsu..? big_smile

3

Odp: Lody impulsowe

To te małe lody na patykach i w kubkach:)

4

Odp: Lody impulsowe

Proste rzeczy nazywajmy prosto, żeby każdy wiedział o co chodzi...

5

Odp: Lody impulsowe

Ja robię je sama ze śmietanki i owocowego musu

6

Odp: Lody impulsowe

Też widziałam to określenie, ale dopiero teraz postanowiłam wygooglać i okazuje się, że rzeczywiście ma to związek z kupowaniem i zjadaniem ich pod wpływem impulsu.

Według branżowców lody dzielą się m.in. na impulsowe, gastronomiczne i familijne. Impulsowe to takie gotowe porcje, które można od razu zjeść (kierując się impulsem). Familijne są w dużych (rodzinnych) opakowaniach, z których trzeba sobie nałożyć porcję. Gastronomiczne to takie, które trzeba przygotować przed podaniem. Sprzedawane w większych objętościach, ale serwowane w specjalnych naczyniach, do których dodaje się dekoracje, owoce, polewy, dodatki takie jak wafelki.

Lody impulsowe w niektórych miejscach nazywane są lodami spontanicznymi.